Skip links

Αγώνας Λόγου με θέμα τη λειτουργία των ζωολογικών κήπων

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 ο Όμιλος Δημοσιογραφίας της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, παρακολούθησε, τον Αγώνα Λόγου των μαθητών που συμμετέχουν στον Όμιλο Ρητορικής. Το ζήτημα που θίχτηκε  ήταν η λειτουργία ζωολογικών κήπων. H πλευρά του Λόγου υποστήριξε πως οι ζωολογικοί κήποι πρέπει να κλείσουν, σε αντίθεση με την πλευρά του Αντιλόγου, που διαφώνησε με τη συγκεκριμένη άποψη.

Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στην παρουσίαση στάθηκαν στο ύψος της περίστασης δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε έναν αμφίρροπο Αγώνα Λόγου.

Ο πρώτος ομιλητής της πλευράς της Θέσης ανέφερε ότι στα ζωολογικά πάρκα είναι λανθασμένη η συντήρηση, καθώς και οι ίδιες οι εγκαταστάσεις είναι επικίνδυνες. Ο πρώτος ομιλητής της Άρσης αντέτεινε υποστηρίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις δεν είναι προβληματικές σε όλους τους ζωολογικούς κήπους. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι τα ζωολογικά πάρκα εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα την τόνωση της οικονομίας, και αναπτύσσουν την οικολογική συνείδηση στα παιδιά και στους ενήλικες. Ο δεύτερος ομιλητής της πλευράς της Θέσης υπογράμμισε το γεγονός του βασανισμού των ζώων για οικονομικό κέρδος, καθώς και την απομόνωση των ζώων από τις αγέλες τους, προκαλώντας τους κατάθλιψη ή και θάνατο. Η απάντηση του ομιλητή της Άρσης ήταν πως οι ζωολογικοί κήποι αποτελούν μέσο ψυχαγωγίας και ανάπτυξης γνώσεων. Μάλιστα ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του σημειώνοντας ότι οι ζωολογικοί κήποι προσφέρουν στα ζώα άμεση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τροφή, νερό και σπίτι. Κλείνοντας, οι τελευταίοι ομιλητές και των δύο πλευρών ανακεφαλαίωσαν με εμφατικό τρόπο τα επιχειρήματα των ομάδων τους.

Η συνάντηση των μαθητών του Ομίλου Δημοσιογραφίας και του Ομίλου Ρητορικής ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για το σύνολο των παιδιών μέσω της οποίας συνειδητοποίησαν και επιπλέον ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που γίνονται στο Σχολείο. Ο διάλογος και η συζήτηση που αναπτύχθηκε είχε διττά οφέλη, καθώς οι μαθητές αντιλήφθηκαν πλευρές του θέματος που δεν είχαν σκεφτεί. Οι μαθητές του Ομίλου Ρητορικής φανέρωσαν το υψηλό επίπεδο της επιχειρηματολογίας τους και οι μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας άντλησαν υλικό για το Περιοδικό που προετοιμάζουν.

*Το κείμενο επιμελήθηκε η μαθήτρια του Ομίλου Δημοσιογραφίας Λυδία Σιφναίου.


Return to top of page