Skip links

Έξι Τιμητικές Διακρίσεις στον Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Έξι τιμητικές διακρίσεις ανάμεσα σε 15.300 συμμετοχές από όλο τον κόσμο κατέκτησαν έξι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στον φετινό Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής «Δες το ειδώλιο αλλιώς», που διοργανώθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Στο διαγωνισμό ξεχώρισαν και βραβεύθηκαν τα έργα ζωγραφικής των μαθητών Καλλιρόης Πάνου από την Α’ Δημοτικού, Εύας Νικοτιάν από την Β’ Δημοτικού, Φανής Κόγια από τη Δ’ Δημοτικού, Κρίστι Ευσταθίου από τη Δ’ Δημοτικού, Παναγιώτη Κασιμάτη από τη Δ’ Δημοτικού και Δανάης Διαμάντη από την Ε’ Δημοτικού. Μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού ήταν διακεκριμένοι επαγγελματίες από το χώρο της Τέχνης.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 4-12 ετών από σχολεία απ’ όλο τον κόσμο, όπως από την Αμερική, τον Καναδά, την Ελβετία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Αγγλία, τον Παναμά, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο αλλά και από πολλά ειδικά σχολεία, όπως το ΕΕΕΚ Νάξου, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρύκοων Πεύκης, το Ειδικό Σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση Αργυρούπολης, το Κέντρο Ημέρας «ΙΑΣΙΣ» κ.α

Τα 33 έργα που αναδείχτηκαν από τον Διαγωνισμό θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο  Κυκλαδικής  Τέχνης, στην Έκθεση «Δες το ειδώλιο αλλιώς», μαζί με μια επιλογή από άλλα 2500 έργα, που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρες 18:00-20:00.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας για τη συμμετοχή τους και τη σπουδαία επιτυχία τους και στους καθηγητές Εικαστικών κύριο Ισαάκ Μαυρίδη, κύριο Απόστολο Καρακατσάνη και κύριο Πυθαγόρα Χατζηανδρέου για την άρτια προετοιμασία τους.


Return to top of page