Skip links

Συμμετοχή στο The Hague International Model United Nations – THIMUN

Για άλλη μια χρονιά, μαθητές του Σχολείου μας συμμετείχαν στο μεγαλύτερο μαθητικό συνέδριο προσομοίωσης του Ο.Η.Ε. «The Hague International Model United Nations – THIMUN», στη Χάγη της Ολλανδίας. Το Συνέδριο διεξήχθη στο World Forum Convention Center, από τη Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016.

Το Συνέδριο συγκεντρώνει κάθε χρόνο γύρω στους 3500 εξαιρετικούς μαθητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ασχολούνται άμεσα με τη διαμόρφωση πολιτικής σε πρώτο βαθμό, συζητώντας και αναλύοντας διεθνή θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Η δομημένη συμμετοχή μέσω επιτροπών και υποεπιτροπών τούς εκθέτει στην πρακτική της δημοκρατικής διαδικασίας, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να μυηθούν στην τέχνη της διπλωματίας και του λελογισμένου συμβιβασμού, διασφαλίζοντας παράλληλα και τα συμφέροντα της χώρας που αντιπροσωπεύουν. Επιπρόσθετα, το Συνέδριο αυτό αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μαθητές μας να εξασκηθούν στη δημηγορία, τη ρητορική και τη συγγραφή πολιτικών κειμένων στην Αγγλική γλώσσα. Συγχρόνως, το πολύ-πολιτισμικό περιβάλλον του συνεδρίου και η πολυεθνική του σύνθεση προσφέρει στα παιδιά μια μοναδική ευκαιρία να προσεγγίσουν ενδιαφέροντα θέματα από ποικίλες οπτικές γωνιές και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους σε διεθνές επίπεδο μεταξύ πολύ καλά προετοιμασμένων μαθητών από 40 χώρες της υφηλίου.

Το θέμα του φετινού Συνεδρίου ήταν η Βιώσιμη Αστικοποίηση.

Στο συνέδριο συμμετείχαν στις παρακάτω επιτροπές μαθητές μας, της Α΄ Λυκείου, εκπροσωπώντας τη Σιγκαπούρη:

Νίκη Γεωργιλάκη (Disarmament and International Security Committee)
Φωτεινή Ιωαννίδη και Ουρανία Πασαλιάδη (Social, Humanitarian and Cultural Committee)

Ιωάννα-Τζάκελιν Καραγιάννη (Special Conference on Sustainable Urbanization)
Λουλουδένια-Ελένη Κρίκη (Delegation Ambassador – Legal Committee of the General Assembly)
ΜαρίαΜατθαιακάκη-Παναγιωτάκη και Αργυρώ-Ηρώ Σπυρίδωνος (Human Rights Commission)

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, η μαθήτριά μας Ιωάννα-Τζάκελιν Καραγιάννη, μαζί με τον κύριο Νάσο Δουρίδα, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τη δίκη του κογκολέζου εγκληματία πολέμου από τη Bosco Ntaganda, ο οποίος κατηγορείται ότι διέπραξε 13 εγκλήματα πολέμου και 5 εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Τους μαθητές προετοίμασε για το Συνέδριο η υπεύθυνη του Αγγλικού Τμήματος κυρία Emma Dodds Simbouras, η οποία τους συνόδευσε μαζί με τον κύριο Νάσο Δουρίδα.


 

Return to top of page