Skip links

Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» Α΄ Λυκείου

Για άλλη μια χρονιά, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση 2016-2017» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece με ομάδα μαθητών της Α΄ Λυκείου. Αποκορύφωμα του προγράμματος ήταν η συμμετοχή μας στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2017 στο The Mall Athens, και στην οποία έλαβαν μέρος 52 σχολεία από νότια και κεντρική Ελλάδα, παρουσιάζοντας καθένα το δικό του καινοτόμο προϊόν.

Εμείς συμμετείχαμε στο πρόγραμμα με την ομάδα του σχολείου μας με το όνομα PANEA (Panathletics Εκπαιδευτική Αναγέννηση). Είχαμε εξαρχής αποφασίσει να δημιουργήσουμε κάτι σχετικά με τον αθλητισμό και τη διατροφή και γνωρίζοντας πως η χρήση του διαδικτύου σήμερα είναι πολύ εκτεταμένη, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα αυτή είναι η πρώτη στην Ελλάδα η οποία συνδυάζει πληροφορίες για αθλητισμό με αντίστοιχες συμβουλές υγείας.

Πόσες φορές θέλατε να αρχίσετε μια δραστηριότητα αλλά δεν γνωρίζατε πού να αναφερθείτε και πώς να προετοιμαστείτε; Ο ιστότοπός μας, σας δίνει την ευκαιρία να βρείτε γυμναστήρια, σχολές αθλητισμού καθώς και ειδικούς υγείας, όπως φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγους& διαιτολόγους, παιδιάτρους, καρδιολόγους. Πλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε υποδείξεις από ειδικούς μόνο με ένα κλικ. Άρθρα έμπειρων γιατρών και φυσικοθεραπευτών θα σας καθοδηγήσουν στα μονοπάτια του αθλητισμού και της διατροφής, δίνοντάς σας τις κατάλληλες οδηγίες για την σωστή φυσική κατάσταση που απαιτείται, τις τροφές που πρέπει να συνδυάσετε με το αντίστοιχο άθλημα καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε μετά από ένα τραύμα. Εκτός αυτών, η ιστοσελίδα ακολουθείται από ένα ενεργειακό κουτί το οποίο θα παραχωρείται κατόπιν συνδρομής. Το κουτί θα περιέχει πληθώρα προϊόντων όπως, ενεργειακές μπάρες, συμπληρώματα διατροφής, ελαιόλαδο, μαύρη ή με στέβια σοκολάτα, μακαρόνια ολικής αλέσεως, ενεργειακά ποτά, χυμούς, ξηρούς καρπούς, παξιμάδια, αποξηραμένα φρούτα, aloe.

Για τη δημιουργία της ιστοσελίδας ακολουθήσαμε μια συγκεκριμένη διαδικασία. Αρχικά, πραγματοποιήσαμε ένα σύνολο συνελεύσεων στις οποίες καταγράψαμε τις ιδέες και κατανέμαμε τις εργασίες. Στη συνέχεια, συγκεντρώσαμε το υλικό πληροφοριών και αφού δημιουργήσαμε μέσω του weebly.com την ιστοσελίδα, το ενσωματώσαμε. Ακολούθησε η αισθητική επιμέλεια του ιστοτόπου μας και η δημοσίευσή του από μία ομάδα μαθητών καθώς και η σχεδίαση του λόγκο της εταιρείας. Το τμήμα οικονομικών ανέλαβε την δημιουργία ενός powerpoint στο οποίο ανέλυαν την δουλεία τους. Δημιουργήθηκαν τα 10 ενεργειακά κουτιά και πουλήθηκαν τα 3. Έπειτα, αναζητήσαμε και βρήκαμε τους κατάλληλους χορηγούς της εταιρείας μας και τους παραχωρήσαμε διαφήμιση στην ιστοσελίδα μας. Τέλος, επισκεφτήκαμε όλους τους ειδικούς και τους πήραμε συνέντευξη προκειμένου συνταχθούν τα σχετικά άρθρα.

Για την διαφήμιση, αρχικά εκτυπώσαμε αφίσες με το λόγκο και λίγες πληροφορίες για την ιστοσελίδα, τις οποίες τις εκθέσαμε στον χώρο του σχολείου αλλά και τις μοιράσαμε και εκτός σχολείου. Επίσης, κοινοποιήσαμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter), έτσι ώστε να γίνουμε ευρέως γνωστοί. Τραβήξαμε φωτογραφίες και ένα διαφημιστικό βίντεο που στάλθηκε στην «Εικονική Επιχείρηση ΣΕΝ», η οποία ανέλαβε την δημοσίευσή τους. Στην «Εικονική Επιχείρηση ΣΕΝ» στάλθηκε, ακόμα, το link της ιστοσελίδας μας, το οποίο δημοσιεύθηκε στην σελίδα Facebook τους.

Η ομάδα των διευθυντών της εταιρείας μας συντελέστηκε μετά από διαδικασία ψηφοφορίας. Έτσι, Γενική Διευθύντρια της εταιρείας ορίστηκε η Παναγιώτα Χριστοδούλου, Διευθυντές Οικονομικών Νάσος Ανδριόπουλος, Κάτια Βασιλονικολιδάκη και Χριστίνα Σχίζα, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού Μαρβίνα Χουρσόγλου, Διευθύντρια Παραγωγής Μαριάνθη Καραδελόγλου, Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών Σαμ Αγιούμπ και Γιάννης Δέδες, Διευθυντής Πληροφορικής Πέτρος Παπαδρακάκης, Διευθύντριες Δημοσίων Σχέσεων Δήμητρα Μακρή και Χριστίνα Ζέρβα και Διευθύντρια Marketing Δέσποινα Ζαχαροπούλου και Διευθύντρια Πωλήσεων Δήμητρα Κορνούτου Τζάκη. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι: Μαρία Αλφαντή, Μαρία Γκαϊφύλια, Έλενα Δαρείου, Αναστασία Δεσποτίδου, Κωνσταντίνος Δήμου, Παναγιώτης Καραγιάννης, Κωνσταντίνα Κεβγά, Αργυρώ Κεβγά, Ελένη Κελεπούρη, Ανζέλ Κνούνη, Αναστασία Κυρώζη, Ιζαμπέλα Κωνσταντάτου, Ελευθερία Μόρφη, Αφροδίτη Σουλή, Νίκη Σοφή, Μαρία Τουλούπα, Νάγια Τσουκαλά, Όλγα Τύρου, Λυδία Φιαμπόλη, Μελίνα Χαραλαμπάκη, Εύα Χαριζανου, Μελίνα Χατζηλάκου, Ανηλία Χατζησαββίδη και Δήμητρα Πουλιάση.

Οι εμπειρίες από την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ήταν αξέχαστες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ενωθήκαμε και ήρθαμε πιο κοντά σαν ομάδα. Ανακαλύψαμε όλοι ικανότητες που δεν γνωρίζαμε ότι διαθέταμε. Ήταν σίγουρα μια εμπειρία που μας έκανε πολύ πιο ώριμους και συνειδητοποιημένους και αποκομίσαμε πληθώρα γνώσεων, χρήσιμες για το μέλλον όλων μας. Μάθαμε πώς να δουλεύουμε σε μια επιχείρηση υπό την πίεση του χρόνου φέρνοντας εις πέρας τα καθήκοντα που αναλαμβάναμε με μεγάλη υπευθυνότητα. Εκτός από τους συμμαθητές μας, ήρθαμε και πιο κοντά με τους καθηγητές μας, με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε υπό άλλες συνθήκες. Υπήρχαν στιγμές ατέλειωτου γέλιου και χαράς και έτσι χτίσαμε εμπειρίες και αναμνήσεις εκτός του στενού σχολικού πλαισίου που χαράχτηκαν στις μνήμες όλων μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, αρχικά τους καθηγητές μας για τον χρόνο τον οποίο αφιέρωσαν για να μας βοηθήσουν στην υλοποίηση του προϊόντος μας, Ιωάννη Θεοχάρη, Αθανάσιο Δουρίδα και Άννα Κουρδή. Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον εθελοντή κύριο Νώντα Χάνδρο, της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας «Wind», που μας έφερε σε επικοινωνία με το ΣΕΝ και που μας παρείχε πληροφορίες για την οργάνωσή μας.


Return to top of page