Skip links

Πρώτη θέση για δύο μαθήτριές μας στον διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα «Φανταστικές Κυκλάδες : Φτιάξε το νησί σου», κατέκτησαν οι μαθήτριές μας Μαντιάνα Παυλίδη (Δ΄ Δημοτικού) και Αλεξάνδρα Κονταξάκη (Ε΄ Δημοτικού).

Τα έργα των μαθητριών μας διακρίθηκαν ανάμεσα σε 5.500 έργα μαθητών από όλη την Ελλάδα! Ο διαγωνισμός είχε θέμα την εικαστική αποτύπωση από τα παιδιά ενός τα 16 Κυκλαδίτικα νησιά και αφορούσε στη δημιουργία της αφίσας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου.

Οι μαθητές της Γ’, Δ’ και Ε’ Δημοτικού του Σχολείου μας, με την καθοδήγηση των Καθηγητών Εικαστικών κυρίας Κωνσταντίνας Κούβελα και κύριου Ισαάκ Μαυρίδη, ασχολήθηκαν διεξοδικά με το θέμα του διαγωνισμού κατά τη διάρκεια αρκετών μαθημάτων. Προέκυψαν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις, από τις οποίες επιλέξαμε 18 που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα την πρωτιά της Μαντιάνας με την Ανάφη και της Αλεξάνδρας με την Αμοργό.

Τα έργα είναι αναρτημένα σε αυτόν τον ιστότοπο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας και στους καθηγητές τους, αλλά και σε όλα τα παιδιά του Σχολείου μας που δούλεψαν το θέμα του διαγωνισμού.


Return to top of page