Skip links

Πρόκριση στο Τελικό Tournament of Champions του Yale University ύστερα από τη διάκρισή μας στο World Scholar’s Cup στην Πράγα

Στο Τελικό Tournament of Champions, που διεξάγεται στο Yale University, διοργανώνεται από το Yale International Relations Association, και θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου 2016, προκρίθηκαν οι μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Αριάδνη Κουβάτσου (Α΄ Λυκείου – IGCSE), Λουλουδένια-Ελένη Κρίκη (Α΄ Λυκείου) και Χαριτίνη Ντίνη (Β΄ Λυκείου – GCE).

Οι μαθήτριες κέρδισαν αυτή τη σημαντική πρόκριση ύστερα από την επικράτησή τους και στους 3 γύρους του προκριματικού World Scholars Cup Mini Global Round, που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα από τις 22 έως τις 26 Ιουλίου 2016.

Κατά τη συμμετοχή τους στον Τελικό του διαγωνισμού τον Νοέμβριο, οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να συνεργαστούν με φοιτητές του Yale University και να παρακολουθήσουν ομιλίες καθηγητών. Σημαντικό, επίσης, είναι το ότι στη διάκρισή τους αυτή θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από το Αdmissions Οffice του Πανεπιστημίου.

Ο τίτλος του φετινού διαγωνισμού είναι «An Imperfect World», με συγκεκριμένα θέματα όπως «Crime and Justice», «Disease and Public Health», και «History of Cheating», τα οποία οι μαθητές καλούνται να ερευνήσουν και να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους πάνω σε αυτά.

Τις μαθήτριες προετοίμασε για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό η εκπαιδεύτρια ρητορικής κυρία Χριστίνα Καραβά και τις συνόδευσε η καθηγήτρια Αγγλικών κυρία Κατερίνα Κωνσταντακοπούλου.

Σημειώνουμε ότι το ταξίδι των μαθητριών στην Πράγα και η συμμετοχή τους στο World Scholars Cup Mini Global Round καλύφθηκε οικονομικά εξ’ ολοκλήρου από το Σχολείο μας, το οποίο σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια πιστεύει και έμπρακτα υποστηρίζει τη συμμετοχή των μαθητών σε αγώνες ρητορικής και debate και συνέδρια Model United Nations, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Συγχαίρουμε τις συμμετέχουσες αλλά και όλους τους μαθητές και μαθήτριες που απαρτίζουν τον Όμιλο Public Speaking καθώς και το Debate Club Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για μία εξαιρετική χρονιά γεμάτη επιτυχίες και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια!


Return to top of page