Skip links

Πρωτιές και στο Πανεπιστήμιο Yale των Η.Π.Α.

Η ομάδα debate του σχολείου μας, απέσπασε μεγάλες διακρίσεις στο

World Scholar΄s Cup Tournament of Champions

στο Πανεπιστήμιο Yale των Η.Π.Α.

3η θέση στην κατηγορία Best Speaker (Αριάδνη Κουβάτσου)

5η θέση στην κατηγορία Debate (Αριάδνη Κουβάτσου, Λένια Κρίκη, Χάρις Ντίνη)

9η θέση στην κατηγορία Collaborative Writing (Λένια Κρίκη)

Εξαιρετικές διακρίσεις απέσπασαν οι μαθήτριες Αριάδνη Κουβάτσου, Λένια Κρίκη και Χάρις Ντίνη, που εκπροσώπησαν το Σχολείο μας στο World Scholar’s Cup Tournament of Champions, στο Yale University, στις Η.Π.Α., από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου 2016.

Το Σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στον διαγωνισμό και, περνώντας στην πρώτη δεκάδα και στις δύο προκριματικές φάσεις, κατάφερε να φτάσει στον Τελικό των Πρωταθλητών, συναγωνιζόμενο 110 ομάδες και πάνω από 400 μαθητές  από 50 χώρες.

Συγκεκριμένα, στο διαγωνιστικό κομμάτι του Debate (Αγώνες Λόγου), η ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κέρδισε την θέση και στο Collaborative Writing (Συνεργατική Έκθεση) κατέκτησε την θέση ανάμεσα σε 110 σχολεία. Σε ατομικό επίπεδο επίσης οι διακρίσεις ήταν πολλές και αξιοσημείωτες. Η Αριάδνη Κουβάτσου κατέκτησε την θέση, η Χαριτίνη Ντίνη την 74η και η Λένια Κρίκη την 114η στο Debate ανάμεσα σε 400 μαθητές. Στο Writing η Λένια Κρίκη ήρθε 24η, η Αριάδνη Κουβάτσου 96η και η Χάρις Ντίνη 113η. Στο Scholar’s Challenge που αποτελεί κουίζ γνώσεων πάνω σε ένα μάθημα επιλογής (Ιστορία, Φυσικές Επιστήμες, Λογοτεχνία κ.α.), η Χάρις Ντίνη και η Λένια Κρίκη έγιναν Χρυσές Πρωταθλήτριες κατακτώντας τις 34η και 52η θέσεις στις Φυσικές Επιστήμες και Ιστορία αντίστοιχα.

Η Τελετή Λήξης στο ιστορικό κτίριο Woolsey Hall, όπου αποφοιτούν κάθε χρόνο οι μαθητές του Πανεπιστημίου του Yale, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική καθώς οι μαθήτριές  μας κατέκτησαν βραβεία και απέσπασαν τιμητικά σχόλια και ξεχώρισαν ανάμεσα τα 50 Διεθνή Σχολεία, όπου η βασική γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική.

Χάρις, Αριάδνη και Λένια, μας τιμήσατε με το πνεύμα και το ήθος σας. Κάνατε τους γονείς σας, τους εκπαιδευτικούς, προπονητές και το Σχολείο περήφανους. Είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και οι άλλες διακρίσεις στο μέλλον από καινούργιες ομάδες μαθητών που θα εμπνευστούν από την πορεία σας.

Συγχαρητήρια!


Return to top of page