Skip links

Πατάμε …γκάζι στο Γκάζι!

Οι μαθητές της ομάδας Ρομποτικής Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δημοτικού 2016, με θέμα «Ο Γαλαξίας μας», παρουσίασαν τη δουλειά τους, στην έκθεση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι, από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2016, υπό την αιγίδα της STEM Education και του WRO Hellas. Η έκθεση περιελάμβανε πίστες επίδειξης με ρομποτικές κατασκευές, multimedia υλικό, διαδραστικά εκθέματα, πρότυπα κατασκευών και εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Η εργασία με την οποία οι μαθητές μας θα λάβουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό και την οποία παρουσίασαν στην έκθεση είναι η αναπαράσταση της Ροζέττας, του πρώτου διαστημικού σκάφους που τέθηκε σε τροχιά γύρω από κομήτη, και της συσκευής προσεδάφισης «Φιλάι». Η Ροζέττα εκτοξεύτηκε στις 2 Μαρτίου 2004 από την διαστημική βάση της ESA στην Γαλλική Γουιάνα και στις 6 Αυγούστου 2014 έφτασε στον κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο και τέθηκε σε τροχιά γύρω από αυτόν με σκοπό, ακολουθώντας τον στην πορεία του γύρω από τον Ήλιο, θα πραγματοποιήσει τη λεπτομερέστερη μελέτη κομήτη που έχει γίνει μέχρι σήμερα από το διάστημα. Η αποστολή ενδέχεται να αποφέρει σημαντικά δεδομένα για την προέλευση και την ιστορία του ηλιακού μας συστήματος, ενώ για να υλοποιηθεί συνεργάστηκαν όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε., καθώς και τρίτες χώρες.

Η ομάδα Ρομποτικής Δημοτικού που θα λάβει μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελείται από τους μαθητές : Γιώργο Αρβανιτάκη (ΣΤ΄), Σπύρο Δαφερέρα (ΣΤ΄), Στέλιο Δεριζιώτη (Ε΄), Μιχάλη Κούργιαλη (Ε΄), Ρωμανό Λοβέρδο (Ε΄) και Οδυσσέα Κεσεντέ (Γ΄).

Την προετοιμασία της ομάδας έχουν αναλάβει οι καθηγητές Πληροφορικής κυρία Αναστασία Σπανοπούλου και κύριος Δημήτρης Μωραΐτης.


Return to top of page