Skip links

Οι μαθητές της γ΄ Γυμνασίου παρακολούθησαν το Πρόγραμμα ‘’Real Life Stories’’ από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από όλα τα τμήματα της γ΄ Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 συμμετείχαν και παρακολούθησαν το Πρόγραμμα ‘’Real Life Stories’’ που υλοποιείται από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος οι ομάδες μαθητών και μαθητριών παρακολούθησαν μια δομημένη κατασκευασμένη ιστορία, που αναφερόταν στο θέμα της Ενδοσχολικής Βίας. Στόχος ήταν μέσα από την παρακολούθηση της ταινίας να κατανοήσουν σε γνωστικό επίπεδο και να αντιληφθούν σε συναισθηματικό επίπεδο, τόσο τον εαυτό του μαθητή που υποδύεται τον ρόλο όσο και τον περιβάλλοντα κόσμο του.

Η διαδραστική φύση της ιστορίας έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και στις μαθήτριες να εισέλθουν νοητικά σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο υπήρχε χώρος για συζήτηση, ερωτήματα, προβληματισμό και ευαισθητοποίηση.

Τον συντονισμό και την παρουσίαση πραγματοποίησε η κυρία Ιωάννα Χαρδαλούπα Ψυχολόγος και Συντονίστρια του Τμήματος Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών του Εθνικού Κέντρου για τις Εξαρτήσεις και τα Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά και του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης Πειραιά.


Return to top of page