Skip links

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar των Μαθητικών Κοινοτήτων του Σχολείου μας

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η σχολική κοινότητα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έδωσε το δικό της μήνυμα χαράς, αγάπης και ελπίδας διοργανώνοντας με απόλυτη επιτυχία το Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar που πραγματοποιήθηκε στις 14 και στις 15 Δεκεμβρίου 2019, με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι ιδιαίτερα συγκινητική.

Οι μαθητές από το σύνολο των βαθμίδων του Σχολείου μας, οι εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Αποφοίτων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, και το διοικητικό προσωπικό συστρατεύτηκαν και με διάθεση προσφοράς, ευαισθησίας, δημιουργικότητας και χαράς συνεργάστηκαν απόλυτα επιτυχημένα με στόχο την επιτυχία της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης και την υλοποίηση του στόχου που είχε τεθεί για τη φετινή χρονιά!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων ήταν διάχυτο και οι δημιουργίες των Μαθητικών Κοινοτήτων αποτέλεσαν για άλλη μια χρονιά πόλο έλξης για τους επισκέπτες του Bazaar.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, πρωτότυπα γούρια, αρωματικά κεριά, εικαστικές δημιουργίες, ξύλινα σπιτάκια, εντυπωσιακά στολίδια, χειροποίητες ευχετήριες κάρτες, bazaar με νέα αλλά και μεταχειρισμένα βιβλία, είδη δώρων, γλυκοπωλείο με ξεχωριστές γεύσεις, σιντριβάνι σοκολάτας και «μαλλί της γριάς», χορταστικές κρέπες και waffles, pop corn, καφετέρια με αρωματικό καφέ και ζεστή σοκολάτα, hot dogs γερμανικής προέλευσης, ζεστό κόκκινο κρασί  Glühwein, γαλλικά κέικ μαντλέν αλλά και υπέροχες quiche Lorraine, ειδικό εορταστικό μενού από τη Χριστουγεννιάτικη Ταβέρνα, πλούσια Λαχειοφόρος Αγορά από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικές επιδείξεις, αθλητική απασχόληση για τους μικρούς μας φίλους, live μουσική από μαθητικά συγκροτήματα, διασκεδαστικό Karaoke, και ένα εντυπωσιακό θεματικό Escape Room από τον Σύλλογο Αποφοίτων και τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου συνέθεσαν ένα απόλυτα εορταστικό σκηνικό στο οποίο ανταποκρίθηκαν θετικά οι επισκέπτες στην πρόσκληση των Μαθητικών Κοινοτήτων, ώστε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε και ο στόχος να γίνει πραγματικότητα.

Διάχυτο ήταν το πνεύμα της προσφοράς και του εθελοντισμού, κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης ετήσιας Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Σχολείου μας.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Φιλανθρωπικού Χριστουγεννιάτικου Bazaar θα διατεθούν για την αγορά ενός Ινοπτικού Βρογχοσκοπίου και ενός Τροχήλατου Δύσκολου Αεραγωγού, που θα γίνουν δωρεά στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού». Η αγορά τους είναι απαραίτητη για την άρτια λειτουργία του Νοσοκομείου και θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες χιλιάδων παιδιών που νοσηλεύονται.

Επιπλέον, ένα μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την αγορά εξοπλισμού για το Νέο Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Παρέμβασης που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον Πειραιά. Ο Οργανισμός που καθημερινά μεριμνά με το σπουδαίο έργο του «να μην υπάρχει κανένα παιδί χωρίς χαμόγελο» και αναγνωρίζοντας την απόλυτη ανάγκη για την ολιστική υποστήριξη κάθε παιδιού, έχει δημιουργήσει τα Κέντρα Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, τα  οποία  παρέχουν τοπικά όλες τις υπηρεσίες σε επίπεδο πρόληψης και παρέμβασης στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας σε κάθε παιδί και την οικογένειά του.

Τέλος, μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Τροχαίων Ατυχημάτων και Στήριξης ΑΜΕΑ «Αγάπη για Ζωή» με στόχο τη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού για την αγορά φόρμας – κοστούμι ηλεκτρομυοδιέγερσης για τον επτάχρονο Γιάννη. Ο Γιάννης γεννήθηκε στις 8/12/2012 και πάσχει από υπερτονική μορφή εγκεφαλικής παράλυσης του τύπου της σπαστικής τετραπληγίας και παρουσιάζει σοβαρές κινητικές διαταραχές. Ο Γιάννης έχει κάνει αρκετά χειρουργεία, χρειάζεται να υποβληθεί σε ακόμα δυο και, για να περπατήσει, χρειάζεται να αγοραστεί ο ειδικός εξοπλισμός.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία και η συμβολή στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσης των εκπροσώπων του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού», του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Συλλόγου «Αγάπη για Ζωή», που μετέδωσαν το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς.

Μικροί και μεγάλοι απέδειξαν περίτρανα και τη φετινή χρονιά ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων «ζει» κάθε μέρα στην καρδιά μας, και μέσα από τη συνεργασία, την προσφορά, τον εθελοντισμό και την αγάπη για τη ζωή, τα θαύματα μπορούν να γίνονται πραγματικότητα!

Συγχαρητήρια σε όλους!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς και στις εταιρείες που συμμετείχαν ως Χορηγοί στη Λαχειοφόρο Αγορά και προσέφεραν προϊόντα, δώρα και υπηρεσίες για τις ανάγκες του Χριστουγεννιάτικου Bazaar.Return to top of page