Skip links

Μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στην Development Team της Εθνικής Ομάδας Debate

Οι μαθήτριές μας Αριάδνη-Μαρία Κουβάτσου (Β΄ Λυκείου) και Χαριτίνη-Κωνσταντίνα Ντίνη (Γ΄ Λυκείου) επιλέχθηκαν ως μέλη της Development Team, από την οποία θα προκύψει η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο World Schools Debating Championship 2017, στο Μπαλί της Ινδονησίας. Η επιλογή των μαθητών έγινε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων «Σχολή Μωραΐτη». 

Σημειώνεται ότι οι τρεις μαθητές μας έλαβαν μέρος στην εν λόγω διαδικασία κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από την αρμόδια επιτροπή, με βάση τις επιδόσεις και διακρίσεις τους σε όλους τους διαγωνισμούς debate στους οποίους συμμετείχαν κατά την προηγούμενη χρονιά. Στη διαδικασία επιλογής έλαβε μέρος και ο μαθητής μας Κωνσταντίνος Τσαγκάρης (Β’ Λυκείου) με πολύ καλές επιδόσεις.

Στη διαδικασία συμμετείχαν 30 μαθητές από διάφορα σχολεία. H επιλογή έγινε έπειτα από μία απαιτητική ημέρα που περιλάμβανε δύο αγώνες debate καθώς και προσωπική συνέντευξη. Επίσης, υπήρχε και τεστ γνώσεων πάνω σε διαχρονικά και επίκαιρα θέματα πολιτικής και διεθνών σχέσεων αλλά και θεωρίας στην τεχνική του debating.

Τους μαθητές προετοίμασε η προπονήτρια debate κα Χριστίνα Καραβά.

Return to top of page