Skip links

Έπαινος για διάκριση στον Τελικό του 21ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας

Με έπαινο σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 στο αμφιθέατρο του τμήματος Οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τιμήθηκε ο μαθητής μας της γ΄ Γυμνασίου Άγγελος-Πολυχρόνης Λεονταράκης, ο οποίος κατέκτησε την 5η θέση στην τελική φάση «Ίππαρχος», του 21ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας 2016, στις 9 Απριλίου 2016.

Σημειώνουμε ότι ο μαθητής κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του διαγωνισμού, έχοντας αναδειχθεί 1ος στην α΄ φάση «Εύδοξος» και στη β΄ φάση «Αρίσταρχος». Μάλιστα, στον ίδιο διαγωνισμό ο μαθητής μας πέρυσι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.

Ο μαθητής προετοιμάστηκε για το διαγωνισμό από τους καθηγητές κύριο Δημήτρη Παπαδόπουλο και κύριο Νίκο Αποστολόπουλο, τόσο μέσα από τη συμμετοχή του στον Όμιλο Σύγχρονης Φυσικής και Κοσμολογίας όσο και με επιπλέον μαθήματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα θέματα του διαγωνισμού είναι ιδιαιτέρως απαιτητικά και φέτος, ειδικά, ήταν αυξημένης δυσκολίας. Συγχαίρουμε τον μαθητή μας για την εξαιρετική του επίδοση στο διαγωνισμό και για τη μεγάλη του αυτή επιτυχία.

Return to top of page