Skip links

Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού στο Εθνικό Κήπο – Πρόγραμμα «Δρω»

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Μελέτη Περιβάλλοντος» οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού πραγματοποίησαν την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 μια εκπαιδευτική εξόρμηση στη φύση.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Εθνικό Κήπο και μέσα από τις διαδοχικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν, ήρθαν σε επαφή με τον πλούσιο κόσμο των φυτών.

Μέσω της συγκεκριμένης δραστηριότητας οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τη σημασία που έχουν τα φυτά για τα ζώα, τον άνθρωπο και για την ισορροπία του πλανήτη, αντιλήφθηκαν ότι τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί και ξεχώρισαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές τους.

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος οι μαθητές εργάστηκαν τόσο χωρισμένοι σε ομάδες όσο και ατομικά, παρατήρησαν τους ζωντανούς οργανισμούς, ανακάλυψαν πώς λειτουργούν και αναπτύσσονται. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να μυρίσουν, να συγκρίνουν και να καταγράψουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους.

Η διαδρομή προσέφερε στους μαθητές και στις μαθήτριες τη δυνατότητα να παρατηρήσουν διαφορετικά φυτά ενώ οι ομαδικές δραστηριότητες τους βοήθησαν να αντιληφθούν το φυσικό περιβάλλον ως έναν χώρο παραμονής, διασκέδασης και προστασίας.


Return to top of page