Skip links

Διακρίσεις μαθητών μας στο PLATON MUN

Με επιτυχίες και διακρίσεις πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας στο PLATON MUN που πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου 2023.

Η μαθήτρια Μαντιάνα Παυλίδη συμμετείχε στα Θεσμικά Όργανα του Συνεδρίου. Συγκεκριμένα διετέλεσε Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ο μαθητής Σ.Δ. διακρίθηκε με το Βραβείο του Καλύτερου Διπλωμάτη (Best Delegate) ως εκπρόσωπος της Τουρκίας στην Ειδική Πολιτική της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ (UNGA 4 Committee) και Βασικός Εισηγητής (Main Submitter of the resolution) για το Κουρδικό ζήτημα.

Η μαθήτρια Κρίστη Ευσταθίου διακρίθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Διπλωμάτη (Best Delegate) ως εκπρόσωπος της Τουρκίας στην Επιτροπή  Group των 20 (G20) και Βασική Εισηγήτρια πολλών προτάσεων (clauses) που υπερψηφίστηκαν από τα μέλη της Επιτροπής.

Η μαθήτρια Φροσύνα Λοβέρδου διακρίθηκε με Εύφημο Μνεία ως Δικαστής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Συμμετείχε ενεργά στην προσομοίωση ακροαματικής διαδικασίας του Δικαστηρίου του Στρασβούργο, κρίνοντας μια υπόθεση σχετικά με την παραβίαση του δικαιώματος για δίκαιη δίκη.

Ως εκπρόσωποι της Τουρκίας συμμετείχαν επάξια οι μαθήτριες:

  • Μαρία Αρτοπούλου – Πολιτική Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ
  • Αλεξάνδρα Κικίλια – Γραφείο ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα
  • Λυδία Αποστολοπούλου – Κοινωνική, Πολιτιστική και Ανθρωπιστική Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ
  • Αλίκη Καλλή – Περιβαλλοντική Επιτροπή

Στην Επιτροπή Νέων συμμετείχαν οι μαθητές Ε.Π., Χ.Π. και Νίκος Νίνος.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν, διακρίθηκαν και εκπροσώπησαν με επιτυχία το Σχολείο μας.

Θερμά συγχαρητήρια στις φοιτήτριες Νομικής κυρίες Φαίη Αναγνωστοπούλου και Αγγελική Κωνσταντάρα που προετοίμασαν με επιτυχία και συνόδευσαν τα παιδιά στη διοργάνωση.


Return to top of page