Skip links

Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning

Τους μήνες Φεβρουάριο , Μάρτιο και Απρίλιο το Nηπιαγωγείο μας συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning : «GEMS , elephants and cubs».

Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά οκτώ ευρωπαϊκές χώρες και ακολούθησαν όλα τα σχολεία παράλληλες δραστηριότητες ανά εβδομάδα.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ετοίμασαν μικρές ταινίες animation για να συστηθούν και αξιοποίησαν τόσο την ελληνική γλώσσα όσο και την αγγλική. Στη συνέχεια ξεκίνησε η περιπλάνηση στον κόμο του ελέφαντα.

  • Ποιό είναι το γεύμα του ελέφαντα;
  • Τι μήκος έχει ο χαυλιόδοντας και πώς συγκρίνεται αυτό με το ύψος μου;
  • Πόσο μεγάλη είναι η πατούσα του ελέφαντα;
  • Πώς αντιδρούν οι ελέφαντες όταν τους πλησιάζουν μέλισσες;

Σε αυτά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα προσπάθησαν οι μικροί μαθητές να απαντήσουν μέσα από τον πειραματισμό και την ανακάλυψη της γνώσης, στο πλαίσιο οργανωμένων  βιωματικών δράσεων.Το ενδιαφέρον θέμα των ελεφάντων φωτίστηκε από τα μαθηματικά , τη γλώσσα , τα εικαστικά και τη δραματοποίηση.   

Σε ένα κλίμα εξωστρέφειας και συνεργασίας, οι μικροί μαθητές παρακολουθούσαν πώς απαντούν τα ίδια ερωτήματα τα παιδιά από άλλες  χώρες και παράλληλα έβλεπαν και το προϊόν από τις δικές τους δραστηριότητες να αναρτάται στο περιβάλλον του Twinspace.

Επιπλέον εργάστηκαν συνεργατικά με τα άλλα σχολεία για τη δημιουργία μιας πρωτότυπης ιστορίας που έγινε ebook και ενός ποιήματος .

Η αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών μέσα από τη χρήση των εργαλείων web2.0 κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος. Ενδεικτικά αναφέρεται το «ζωντάνεμα του ελέφαντα» μέσα στη φυσική τάξη και τα παιχνίδια μνήμης ή η κατασκευή παζλ που είχαν την ευκαιρία να παίξουν οι μικροί μαθητές, στο Εργαστήριο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Σχολείου μας, μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών

Όταν το project ολοκληρώθηκε έγινε η απονομή των διπλωμάτων μέσα σε γιορτινό κλίμα.


Return to top of page