Skip links

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού κατασκευάζουν ηλεκτρικά κυκλώματα με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών

Με αφορμή την ενότητα «Ηλεκτρισμός» στο μάθημα της Φυσικής οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού μελέτησαν το ηλεκτρικό ρεύμα και τη λογική λειτουργίας ενός κλειστού ηλεκτρικού κυκλώματος. Στην προσπάθειά τους να αντιληφθούν πώς λειτουργούν οι ηλεκτρικές συσκευές που κατακλύζουν πλέον τη ζωή μας σημαντικός σταθμός μελέτης τους ήταν ο πειραματισμός με την κατασκευή απλών ηλεκτρικών κυκλωμάτων.

Στην περίοδο της τηλεκπαίδευσης οι νέες τεχνολογίες έγιναν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών, καθώς έδωσαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους ηλεκτρικά κυκλώματα. Η ενασχόληση με τα κατάλληλα λογισμικά αποσαφήνισε τις έννοιες αλλά και ενέπλεξε ενεργά τα ίδια τα παιδιά στο μάθημα, αφού με διαμοιρασμό της οθόνης τους μπορούσαν να δημιουργούν το ηλεκτρικό τους κύκλωμα και να το παρουσιάζουν ταυτόχρονα στους συμμαθητές τους!

Η όλη διαδικασία συνέβαλε στους εκπαιδευτικούς στόχους της ενότητας προσθέτοντας συγχρόνως και μια νότα διασκέδασης και δημιουργικότητας μέσα από τις όμορφες στιγμές που μοιράστηκαν στις διαδικτυακές τους τάξεις δάσκαλοι και μαθητές! Μερικοί μάλιστα πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν και πραγματικά ηλεκτρικά κυκλώματα με απλά υλικά που βρήκαν στο σπίτι τηρώντας πάντοτε τους κανόνες ασφάλειας του σωστού πειραματιστή όπως έχουν ήδη μάθει από τα πρώτα μαθήματα της Φυσικής.


Return to top of page