Skip links

3η θέση στον Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas για τη Μαθητική Ομάδα Minders Mini 2 του Σχολείου μας

Στην 3η θέση διακρίθηκε η Μαθητική Ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης  Minders Mini 2  με το project «Dynamic Drops» στον Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas «Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci» για μαθητές Γ’ – Στ’ Δημοτικού!

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 δια ζώσης για την Περιφέρεια Αττικής και τα μέλη της Μαθητικής Ομάδας του Σχολείου μας ξεχώρισαν ανάμεσα στις υπόλοιπες συμμετοχές με το project που παρουσίασαν.

Τα μέλη της Ομάδας Minders Mini 2 είναι οι μαθητές της α’ Γυμνασίου: Κωνσταντίνος Μαλτζής, Ελίνα Ορφανίδη, Θεόφιλος Χριστοδούλου, Βασίλης Χρονέας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές για τη σπουδαία διάκρισή τους καθώς και στους Προπονητές Ρομποτικής που συντέλεσαν στην επιτυχία τους κυρία Σίσσυ Σπανοπούλου και κύριο Δημήτρη Μωραϊτη καθώς και στον Επιστημονικό Συνεργάτη του Σχολείου κύριο Ιάσονα Ταούκη.

Θερμές ευχαριστίες και στους δασκάλους κύριο Αλκαίο Αβδελά και κύριο Νικόλαο Παπαδρακάκη που υποστήριξαν τη συνολική διαδικασία.

Λίγα λόγια για το «Dynamic Drops»:

Η ιδέα των μαθητών που συμμετέχουν στην Ομάδα του Σχολείου μας εμπνεύστηκε από την ανακάλυψη του κοχλία, μιας αρχαίας ελληνικής μηχανής, που χρονολογείται από τον 3ο αιώνα π. Χ. Ο Αρχιμήδης επιχείρησε να αξιοποιήσει το νερό από ένα χαμηλό επίπεδο σε ένα υψηλότερο, με σκοπό την τροφοδότηση καναλιών για την άρδευση των χωραφιών.

Οι μαθητές δημιούργησαν ένα Έξυπνο Σπίτι, το οποίο με τον κοχλία του Αρχιμήδη στη σύγχρονη εποχή, αξιοποιεί το βρόχινο νερό και το χρησιμοποιεί στο σύστημα ποτίσματος. Η ελικοειδής επιφάνεια μέσα στον κύλινδρο περιστρέφεται με τη χρήση ενός μοτέρ μόλις ο αισθητήρας απόστασης ενεργοποιηθεί από την παρουσία νερού, και συμβαίνει τους χειμερινούς μήνες που βρέχει συχνότερα.

Στο ρομποτικό σύστημα που κατασκευάστηκε μια δεξαμενή αποθήκευσης νερού συνδέει τον κοχλία με το σύστημα ποτίσματος. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το νερό της δεξαμενής αξιοποιείται στον κήπο του σπιτιού χωρίς να καταναλώνεται επιπλέον ποσότητα νερού.

Σε επέκταση του project το νερό της δεξαμενής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο εσωτερικό του σπιτιού για αντίστοιχες ανάγκες.


Return to top of page