Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 – την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας – πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με τη συμμετοχή διακοσίων συνέδρων το 2ο online #eSafetyLabel Συνέδριο έχοντας ως στόχο να αναδείξει την αναγκαιότητα της ψηφιακής ασφάλειας στο σύνολο των σχολείων της ελληνικής επικράτειας.
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου χαιρέτισε με σύντομη ομιλία η Διευθύντρια του Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου κυρία Όλγα Κηπιώτη.
Ο κύριος Πέτρος Ρούσσος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασε σε κεντρική ομιλία τα αποτελέσματα της έρευνας “Χαρτογράφηση αναγκών και προτεραιοτήτων στην εκπαίδευση για την ψηφιακή ασφάλεια”. Σημειώνεται ότι η έρευνα από τους συνσυγγραφείς, κ.κ. Κορμά, Λούβρη, Ρούσσο παρουσιάστηκε στα Ελληνικά σε επίσημη πρεμιέρα.
Η εκπαιδευτικός Πληροφορικής κυρία Δέσποινα Ανδριγιαννάκη από το Γυμνάσιο Γαζίου Ηρακλείου Κρήτης ανέδειξε την εργασία του σχολείου της για να γίνει ένα «χρυσό» σχολείο eSafety Label.
Ο κύριος Γιώργος Κορμάς, Υπεύθυνος της Γραμμής Help–Line.gr προβλημάτισε τους συμμετέχοντες με την ομιλία του «Κοινωνικά δίκτυα: τα ελέγχουμε ή μας ελέγχουν;».
Στη συνέχεια ο Υποστράτηγος ε.α. κύριος Γεώργιος Παπαπροδρόμου, π. Δ/ντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έθεσε το ερώτημα με την εισήγησή του «Γιατί η ψηφιακή ασφάλεια παραμένει μια υποτιμημένη έννοια στην κοινωνία μας;».
Η παρουσίαση της πλατφόρμας Microsoft Teams έγινε από τον κύριο Πλούταρχο Ρήγα, ενώ υπήρξε στοχευμένη ανάδειξη του υλικού για τα «Προσωπικά δεδομένα» από τον πρεσβευτή της δράσης κύριο Αθανάσιο Κατσαρό.
Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε σε στρογγυλή τράπεζα με το συντονισμό της κυρίας Στέλλας Τρυφωνίδου, πρεσβευτού της δράσης, παρουσιάζοντας «Οδηγίες για το εργαλείο eSafety Label με ερωταπαντήσεις για τη βέλτιστη αξιοποίησή του».
Την εποπτεία του chat είχαν οι πρεσβευτές της δράσης Γιώργος Παπαναστασίου και Γιώργος Ερρίκος Χλαπάνης.
Το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου έκανε ο κύριος Άρης Λούβρης Εθνικός Συντονιστής eSafety Label.
Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αναδειχτεί η αξία της ψηφιακής ασφάλειας και ειδικότερα το αξιόλογο υλικό που δημιουργείται στα ελληνικά σχολεία που συμμετέχουν ενεργά.
Το 2ο online eSafetyLabel Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου και της Microsoft.
Περισσότερα για το 2ο online eSafety Label συνέδριο θα βρείτε στο βίντεο