Skip links

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου το Σχολείο μας σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καλέντη και τη συγγραφέα Μαρία Ανδρικοπούλου παρουσιάζουν αποσπάσματα του βιβλίου “Δάσκαλος σε δύο ρόδες”.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για τη Νεότητα και τιμάται σε ετήσια βάση στις 2 Απριλίου, την ημέρα γέννησης του αναγνωρισμένου παραμυθά από τη Δανία Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Σκοπός της συγκεκριμένης ημέρας είναι να γαλουχήσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να εστιάσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο.

Κάθε χρόνο ένα διαφορετικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Βιβλίων για τη Νεότητα αναλαμβάνει να ετοιμάσει ένα μήνυμα και μια αφίσα για την ημέρα ώστε να διανεμηθούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για το 2020 το υλικό εορτασμού επιμελήθηκε το Τμήμα της Σλοβενίας και το μήνυμα γράφτηκε από τον Σλοβένο συγγραφέα Peter Svetina ενώ η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από το Σλοβένο εικονογράφο Damijan Stepančič.

– ”Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό, είπε η πεταλούδα. Πρέπει να έχεις λιακάδα, ελευθερία και ένα μικρό λουλούδι.” (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν)


Return to top of page