Skip links

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας Αθηνών

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού του Σχολείου μας την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας Αθηνών.

Μπαίνοντας στον χώρο του Μουσείου, που στεγάζεται στο Τμήμα Γεωλογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, τους μαθητές μας υποδέχτηκαν Παλαιοντολόγοι, οι οποίοι εργάζονται στο Πανεπιστήμιο και ανέλαβαν να γνωρίσουν στα παιδιά την επιστήμη της Παλαιοντολογίας και να τα μυήσουν στα μυστικά της.

Οι μαθητές μας συμμετείχαν σε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες βιωματικές δράσεις και με τη βοήθεια του ειδικά καταρτισμένου προσωπικού έγιναν «μικροί παλαιοντολόγοι» και δημιούργησαν το δικό τους απολίθωμα που πήραν μαζί τους, μετά το τέλος της εκπαιδευτικής επίσκεψης, ως ανάμνηση όσων έμαθαν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τη δική τους ανασκαφή, να γνωρίσουν τα βήματα που ακολουθούνται και έμαθαν να ξεχωρίζουν πραγματικά ευρήματα από αντίγραφα.

Η ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα εκθέματα. Τόσο οι μαθητές όσο και οι δάσκαλοι που τους συνόδευαν ένιωσαν να ζωντανεύουν μπροστά τους πλάσματα που έζησαν στην ελλαδική περιοχή πριν από εκατομμύρια χρόνια!


Return to top of page