Skip links

2ο Βραβείο και 3ο Βραβείο Ζωγραφικής στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης

Με ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις τιμήθηκε το Σχολείο μας για άλλη μια χρονιά στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης 2020. Το έργο της μαθήτριας της Β’ Λυκείου Ασπασίας Βαλυράκη απέσπασε το 2ο Βραβείο Ζωγραφικής στα Λύκεια, ενώ το έργο της μαθήτριας της β’ Γυμνασίου Μαριέττας Βοσυνιώτη απέσπασε το 3ο Βραβείο στα Γυμνάσια.

Το θεματικό πεδίο στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής ήταν το απόσπασμα από το βιβλίο του Αντώνη Σαμαράκη «Ζητείται ελπίς»: «Ποτέ άλλοτε οι στέγες των σπιτιών των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά η μια στην άλλη, όσο είναι σήμερα. Και ποτέ άλλοτε οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά η μια από την άλλη, όσο είναι σήμερα».

Στον εσωτερικό διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο Εργαστήριο Εικαστικών συμμετείχαν 18 μαθητές Γυμνασίου και 16 μαθητές Λυκείου, δημιουργώντας εξαιρετικά έργα, καθιστώντας έτσι δύσκολο το έργο της επιλογής τριών έργων ανά βαθμίδα.

Τα έργα που επελέγησαν από το Γυμνάσιο ήταν της μαθήτριας Μαριέττας Βοσυνιώτη (β’ Γυμνασίου), της μαθήτριας Θάλειας Κοντάκου (γ’ Γυμνασίου), και του μαθητή Δημήτρη Ταραντίλη (γ’ Γυμνασίου).

Τα έργα που επελέγησαν από το Λύκειο ήταν των μαθητριών της Β’ Λυκείου Ασπασίας Βαλυράκη, Ελπίδας Βαλυράκη και Ελεάννας Γώγου.

Τα έργα επέλεξαν οι καθηγητές Εικαστικών της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κυρία Κωνσταντίνα Κούβελα, κύριος Ισαάκ Μαυρίδης και κύριος Πυθαγόρας Χατζηανδρέου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον εσωτερικό διαγωνισμό, στους έξι μαθητές που εκπροσώπησαν το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας και στις μαθήτριες που τιμήθηκαν με το 2ο και 3ο Βραβείο.

Θερμά συγχαρητήρια στον καθηγητή Εικαστικών του Σχολείου μας κύριο Ισαάκ Μαυρίδη που δίδαξε και επιμελήθηκε τη συμμετοχή των μαθητών στη διοργάνωση καθώς και στον κύριο Πυθαγόρα Χατζηανδρέου για την πολύτιμη βοήθειά του.

Οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τέχνης διοργανώθηκαν από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν 49 Γυμνάσια και Λύκεια από ολόκληρη την Ελλάδα.


Return to top of page