Ανάμεσα σε 1.177 συμμετοχές σχολείων πανελλαδικά οι τρεις Ομάδες Ρομποτικής της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εντυπωσίασαν κοινό και κριτές με την εξαιρετική τους παρουσία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, για μαθητές Δημοτικού.
Η Ομάδα U.P.S. (Underground Power Saving) του Σχολείου μας κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά».
Η Ομάδα F.A.S.T. (First Aid Sea Technology) του Σχολείου μας έλαβε επάξια τον Έπαινο Καλύτερης Μακέτας για την πιο όμορφη μακέτα της Ημιτελικής Φάσης Αξιολόγησης, στην κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά».
Εξαιρετική ήταν και η συμμετοχή της Ομάδας του Σχολείου μας Follow The Guide, που διακρίθηκε ανάμεσα στις 30 Καλύτερες Ομάδες Πανελληνίως, στην κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά».
Οι παραπάνω επιτυχίες συνεχίζουν την παράδοση της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στον τομέα της Τεχνολογίας με αξιόλογες συμμετοχές και διακρίσεις των μαθητών μας.
Το δικό της δυναμικό παρών έδωσε και η Ομάδα Ρομποτικής του Λυκείου που συμμετείχε στην Έκθεση Επισκεπτών της διοργάνωσης, παρουσιάζοντας το πολυβραβευμένο project «Greenwave» που έχει αποσπάσει την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Λυκείων 2017, την 1η θέση στον Διαγωνισμό WRO, την 11η θέση σε γενική κατάταξη και τη 2η θέση στην κατηγορία «Καινοτομία» στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής και είχε προσκληθεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο Νεανικής Επιχειρηματικότητας στη Σαγκάη το 2018.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στον Ενδοσχολικό, Περιφερειακό και Πανελλαδικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής καθώς και στους Προπονητές που ανέλαβαν την προετοιμασία τους και συνέβαλαν καθοριστικά στις παραπάνω διακρίσεις, κύριο Δημήτρη Μωραΐτη, κυρία Σίσσυ Σπανοπούλου και τον εξωτερικό συνεργάτη και απόφοιτο του Σχολείου, κύριο Ιάσονα Ταούκη.
Λίγα λόγια για τις Ομάδες…
Οι Ομάδες αποτελούνται από μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού που παρακολουθούν τον Όμιλο Ρομποτικής.
Η Ομάδα U.P.S. (Underground Power Saving) δημιούργησε ένα ρομποτικό σύστημα με θέμα την οικολογική διαχείριση των σκουπιδιών στα νησιά καθώς και έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Στην Ομάδα συμμετείχαν οι εξής μαθητές: Διονύσης Γεωργίου, Κρίστυ Ευσταθίου, Παναγιώτης Κασιμάτης, Θάνος Κάτσικας, Οδυσσέας Κεσεντές και Γεώργιος Μπαρτσώτας.
Η Ομάδα F.A.S.T. (First Aid Sea Technology) δημιούργησε ένα πλωτό νοσοκομείο ανάμεσα σε ένα σύμπλεγμα νησιών, το οποίο εξυπηρετεί έκτακτες ανάγκες των απομονωμένων κατοίκων ενός νησιού. Στην Ομάδα συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές : Ευάγγελος Δασκαλόπουλος, Αρίστος Ζωγράφος, Στέφανος Θεοδωρίδης, Νικόλας Κατσιλέρος, Διονύσης Μουζάκης – Ντέρας και Κωνσταντίνος Τσαπατώρης.
Η Ομάδα Follow The Guide κατασκεύασε έναν αυτόματο ξεναγό δυο διαδρομών, ο οποίος οδηγεί τους τουρίστες στα αξιοθέατα κάθε νησιού. Η Ομάδα αποτελείται από τους μαθητές: Νίκος Βυτόγιαννης, Χρήστος Κουνούπης – Μαρίνης, Κωνσταντής Λαμπρόπουλος, Κωνσταντίνος Μαλτζής, Αλέξανδρος Πιτταροκοίλης και Δάφνη Τσάτσου.