Skip links

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού του Σχολείου μας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και παρακολούθησαν την έκθεση «ΙΔΕΑ – Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία».

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί όλων των σημαντικών ανακαλύψεων και των σπουδαίων επιτευγμάτων των Αρχαίων Ελλήνων στα πεδία της Επιστήμης και των Τεχνών, που παρουσιάζονται σε αυτή τη συναρπαστική έκθεση, η οποία τονίζει την επίδραση και τη συνεισφορά του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου στα θεμέλια της γνώσης και της εξέλιξης του δυτικού πολιτισμού.

Επιπλέον, οι μαθητές μας γνώρισαν μηχανές, όπως η διόπτρα του Ήρωνος ή ο κοχλίας του Αρχιμήδη, που χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα. Μάλιστα, στο κλίμα των ημερών αποφάσισαν, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, να στείλουν ένα «κρυμμένο» χριστουγεννιάτικο μήνυμα, το οποίο θα αποκρυπτογραφήσουν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων με τη βοήθεια του κρυπτογραφικού δίσκου του Αινεία, εφεύρεση που συνάντησαν στην Έκθεση ΙΔΕΑ και που κατασκεύασαν οι ίδιοι στην τάξη.


Return to top of page