Skip links

4η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τη Μαθητική Ομάδα Λυκείου «Minders» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Η Μαθητική Ομάδα Ρομποτικής Λυκείου «Minders» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης μας γέμισε για άλλη μια φορά με συναισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και χαράς! Οι μαθητές μας εκπροσώπησαν επάξια το Σχολείο μας και την Ελλάδα κατακτώντας στην Κατηγορία «Open» την  4η θέση σε ολόκληρο τον κόσμο με θέμα «Smart Cities», στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκιούρ της Ουγγαρίας από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019.

 Η Μαθητική Ομάδα του Σχολείου μας με το project «SKEye» έχοντας κατακτήσει ήδη την 1η θέση στον Εθνικό Τελικό της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 74 χώρες και να «ανεβάσει» την Ελλάδα και το Σχολείο στις υψηλότερες θέσεις της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!

Την Ομάδα Ρομποτικής του Λυκείου «Minders» αποτελούν οι μαθητές:  Χρήστος Αντωνόπουλος, Θοδωρής Γκαμαλέτσος, Κωστής Σπυρίδωνος, Δημήτρης Παπαγεώργιου, Θανάσης Πανταζής.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την τεράστια επιτυχία τους καθώς και στους Προπονητές Ρομποτικής της Ομάδας, τον IT Manager του Σχολείου κύριο Δημήτρη Μωραΐτη και τους Αποφοίτους και Επιστημονικούς Συνεργάτες κύριο Τίμο Τρυφωνίδη και κυρία Σοφία Αντωνοπούλου.

Θερμές ευχαριστίες στους Χορηγούς της Μαθητικής Ομάδας «Minders», τις εταιρίες AEGEAN AIRLINES, BIC, WIND καθώς και τον Χορηγό Επικοινωνίας ONE CHANNEL.

Περιγραφή του project «SKEye»:

Το project «SKEye» έχει ως στόχο την κεντρική διαχείριση δεδομένων σε μια πόλη και την επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως τη διαχείριση αποβλήτων, την άμεση αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση κρίσεων καθώς και τον περιορισμό του ανθρώπινου παράγοντα σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας. Το project «SKEye» αποτελεί ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μια πόλης. Χρησιμοποιώντας μια απλή κάμερα παρακολούθησης κλειστού κυκλώματος, αναλύει την εικόνα, χαρτογραφεί το περιβάλλον και εξάγει δεδομένα. Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται δίνοντας οδηγίες σε  μικρά ρομπότ-εργάτες, τα οποία χρησιμοποιούνται για τα συμφέροντα της πόλης. Σε καθημερινά βάση, τα ρομπότ έχουν ως κύρια αρμοδιότητα να συλλέγουν απορρίμματα που βρίσκονται στην περιοχή και να τα τοποθετούν στον πλησιέστερο κάδο. Ένα έξυπνο σύστημα διαχωρισμού απορριμμάτων τα χωρίζει σε αλουμίνιο, μέταλλο, πλαστικό ή χαρτί. Κατά τη διάρκεια που τα ρομπότ εκτελούν τα καθημερινά τους καθήκοντα, αν προκύψει κάποια κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ένα τροχαίο ατύχημα ή πυρκαγιά, τα ρομπότ είναι δυναμικά σχεδιασμένα ώστε να δίνουν προτεραιότητα στο σημαντικότερο συμβάν και να παρεμβαίνουν άμεσα.


Return to top of page