Skip links

20 Χρόνια Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Επέτειος Θεμελίωσης

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 όλοι μαζί -μαθητές και μαθήτριες από όλες τις βαθμίδες του Σχολείου μας, εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό- γιορτάσαμε τα 20 χρόνια από την Επέτειο Θεμελίωσης του Σχολείου μας.

Συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια ήταν τα συναισθήματα, τα οποία ήταν διάχυτα για την επιτυχημένη πορεία της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης που ολοκλήρωσε τη δεύτερη δεκαετία από την ίδρυσή της. Μια διαδρομή που έχει επισφραγιστεί με επιτυχίες, διακρίσεις, όμορφες αναμνήσεις, χαμόγελα, όνειρα που πραγματοποιούνται, ως επιστέγασμα της παιδείας και της προσήλωσης στο όραμα διέπνευσε τη δημιουργία του Σχολείου πριν από 20 χρόνια:

«Η δημιουργία ενός Σχολείου το οποίο, κάθε ημέρα της λειτουργίας του,

θα στοχεύει με υπεύθυνες σταθερές διαδικασίες,

αληθινό ενδιαφέρον και αγάπη,

στην πνευματική, ηθική, κοινωνική καλλιέργεια

και την ψυχοσωματική υγεία κάθε μαθητή ξεχωριστά,

προσφέροντας έτσι ουσιαστική παιδεία υψηλού επιπέδου

σε όλους τους μαθητές του.»

Ύστερα από τον καθιερωμένο Αγιασμό, ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό, κατά τον οποίο αναφέρθηκε στο όραμα αυτό και, απευθυνόμενος σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, τους προέτρεψε να παραμένουν πιστοί στους στόχους και στα όνειρά τους και υπογράμμισε ότι το Σχολείο τους θα είναι πάντα δίπλα τους, για να τους υποστηρίζει και να τους καμαρώνει σε κάθε τους βήμα.

Ο κ. Αντωνόπουλος, επίσης, ευχαρίστησε τους γονείς των μαθητών και των αποφοίτων του Σχολείου για την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια και τόνισε τη συνεχή δέσμευση για εξέλιξη, σταθερή πρόοδο και προσήλωση στις αξίες και στα ιδανικά που χαρακτηρίζουν τη σχολική οικογένεια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης. Επιπλέον εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους του Σχολείου που, όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούν πιστά το όραμα του Σχολείου.

Η Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κυρία Έρι Μαντά, κατά τον χαιρετισμό της, μας μετέφερε με συγκινητικό παραστατικό τρόπο στις 2 Φεβρουαρίου 2003, την ημέρα θεμελίωσης του Σχολείου μας, ζωντανεύοντας αναμνήσεις και εικόνες που έχουν μείνει χαραγμένες με ιδιαίτερη αγάπη στην καρδιά μας.

Η κα Μαντά τόνισε ότι ο κάθε μαθητής του Σχολείου αποτελεί τη συνέχεια προς τη νέα δεκαετία και ότι η πορεία ζωής που θα διαγράψει ο καθένας αποτελεί συστατικό και της συλλογικής  επιτυχημένης πορείας της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης. Επίσης, ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά να αξιοποιούν όλα τα δώρα που το Σχολείο απλόχερα τους προσφέρει, τονίζοντας ότι αυτό  αποτελεί το μεγαλύτερο δώρο που κι αυτά μπορούν με τη σειρά τους να προσφέρουν στο Σχολείο τους. Στη συνέχεια, προσκάλεσε όλους μαζί να ευχηθούν με ζεστασιά Χρόνια Πολλά και υπενθύμισε σε όλους ότι και στην τρίτη δεκαετία που από σήμερα ξεκινά θα είμαστε όλοι μαζί με ενεργή δημιουργική παρουσία και ολόψυχη συνεισφορά.

Οι φωνές μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των ανθρώπων του Σχολείου μας ενώθηκαν και τραγουδήσαμε «Χρόνια Πολλά» στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση σβήνοντας όλοι μαζί τη γενέθλια τούρτα του Σχολείου μας!

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η απονομή Τιμητικής Πλακέτας στον κύριο Θεόδωρο Χριστόπουλο΄,  έναν από τους πρώτους δασκάλους, Υποδιευθυντές και Διευθυντές του Δημοτικού Σχολείου, από την πρώτη μέρα ίδρυσης της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης. Ο κ. Χριστόπουλος πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί, έχοντας ολοκληρώσει το σπουδαίο εκπαιδευτικό του έργο στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Τη δική τους εορταστική νότα έδωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη Χορωδία του Σχολείου μας, οι οποίοι είχαν προετοιμάσει ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια. Ξεχωριστή έκπληξη αποτέλεσε ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη ημέρα, σε στίχους της κυρίας Σοφίας Αντωνοπούλου και του κύριου Γιώργου Μπενοβία και σε μελοποίηση του κύριου Γιώργου Μπενοβία, με τίτλο «Δέντρο στην αυλή μας».

Μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο μοιράστηκαν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους διαβάζοντας συγκινητικά κείμενα και ευχές που έγραψαν για τα γενέθλια του Σχολείου τους. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις αφηγήσεις των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση από την πρώτη μέρα λειτουργίας της. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μοιράστηκαν αναμνήσεις και ιστορίες για το πώς ξεκίνησαν όλα και περιέγραψαν όλη αυτή την υπέροχη διαδρομή των είκοσι χρόνων. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι ζωγραφιές των παιδιών και οι ευχές μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν γεμίσει τους διαδρόμους του Σχολείου και αναδεικνύουν την εικοσαετή πορεία του.

Χρόνια Πολλά στο Σχολείο μας!


Return to top of page