Skip links

Οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού «Ποδηλατούν στην Πράξη»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Ε’ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης την Τετάρτη 5 Ιουνίου και την Πέμπτη 6 Ιουνίου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Οδού στο Σ.Ε.Α. Μαλακάσας και συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Ασφαλώς Ποδηλατώ» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη, ενημερώνει και ευαισθητοποιεί για τη σημασία της ασφαλούς ποδηλασίας μέσα από καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά μέσα από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα πήραν βασικές πληροφορίες για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, απέκτησαν οδηγικές δεξιότητες με πρακτική εξάσκηση, κατανόησαν τους κινδύνους στον δρόμο, αντιλήφθηκαν τη σημασία της ευγένειας στον δρόμο, του σεβασμού και της συνεργασίας με τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου, ανέπτυξαν ποδηλατική κουλτούρα και αντιλήφθηκαν τη λειτουργία του ποδηλάτου ως βιώσιμη επιλογή στις μετακινήσεις για την καλή υγεία και τη φυσική κατάσταση.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με παιχνιδοκεντρικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, οι οποίες συνδυάζουν την ομαδοσυνεργατική μάθηση, τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών, καθώς και την πρακτική εξάσκηση σε συνθήκες δρόμου στο ασφαλές περιβάλλον του Κέντρου Περιβαλλοντικής Αγωγής της Νέας Οδού, στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Μαλακάσας.


Return to top of page