Skip links

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την υποστήριξη του Προγράμματος ‘’Be Active’’ και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας

Με το σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή»,» μαθητές και μαθήτριες από το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – 11η Πανελλήνια Ημέρα που έχει  θεσπιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Προγράμματος ‘’Be Active’’ και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας τα παιδιά βίωσαν μια ημέρα άθλησης, παιχνιδιού και χαράς τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024 και συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες και πλούσιες βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις.

Oι μαθητές και οι μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης υποδέχτηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στις αίθουσες του Σχολείου  την Ολυμπιονίκη της Σκοποβολής Άγη Κασούμη ως εκπρόσωπο του ΓΓ Αθλητισμού κ. Γεώργιου Μαυρωτά, τους Ολυμπιονίκες της Χειροσφαίρισης Αλέξανδρο Αλβανό και Γιώργο Χαλκίδη, τον Ολυμπιονίκη της Κωπηλασίας Νίκο Σκιαθίτη, την Ολυμπιονίκη του Softball Ιωάννα Μπούζιου, τον Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης Γιάννη Κωστάκη, την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Άρσης Βαρών Μαρία Χριστοφορίδη, την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Kick Boxing Αναστασία Πόντικα, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καλλίνικο Κρεάνγκα, τους Πρωταθλητές Αντισφαίρισης Χριστίνα Ζαχαριάδου, Ντενίζ Παναγοπούλου και Αλέξανδρο Γιακούποβιτς, την Πρωταθλήτρια Υδατοσφαίρισης Άννα Χαραλαμπίδου, την Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής Χριστίνα Καλτσά και την Πρωταθλήτρια Πετοσφαίρισης Σοφία Σημαντήρη.

Επιπλέον οι μαθητές και οι μαθήτριες από την α΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο Θέατρο του Σχολείου μια ενδιαφέρουσα και διαδραστική ομιλία για τη σπουδαιότητα της άσκησης για τη βελτίωση της υγείας καθώς και για τη σύνδεσή της με τις ολυμπιακές αξίες. Την ομιλία πραγματοποίησε η συνεργάτης της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ιατρός Τρόπου Ζωής και Ιδρύτρια της Health Entropy Projects Δρ. Πέλλα Πετράκη Καββαδία έχοντας στο πλευρό της την Ολυμπιονίκη της Σκοποβολής Άγη Κασούμη και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καλλίνικο Κρεάνγκα.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές του Γυμνασίου μαζί με τους καθηγητές τους τίμησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που επισκέφτηκαν το Σχολείο μας και τους απένειμαν Τιμητικές Πλακέτες.

Οι κορυφαίοι Αθλητές και Αθλήτριες αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τους μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, που ήρθαν σε επαφή με Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα, συζήτησαν μαζί τους για τη σπουδαιότητα της προσπάθειας, του στόχου, της διάκρισης, του συναγωνισμού και της επιτυχίας.

Από την πλευρά τους οι αθλητές και οι αθλήτριες ευχαρίστησαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την πρόσκληση στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, τόνισαν την αξία του αθλητισμού, της επιμονής, του στόχου, της ομαδικότητας, της προσπάθειας και του «Ευ Αγωνίζεσθαι».


Return to top of page