Skip links

Νέα σχολική χρονιά – ορόσημο για την Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 και στο Σχολείο μας και πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός.

Η μέρα ξεκίνησε με τον Αγιασμό στις βαθμίδες του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε ο Αγιασμός στις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.

Όλα τα προαύλια και οι αίθουσες γέμισαν με χαμόγελα, ενώ τα συναισθήματα χαράς, προσμονής, συγκίνησης, αισιοδοξίας  ήταν διάχυτα στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς.

Στην ομιλία του μετά τον Αγιασμό ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος τόνισε ότι το σχολικό έτος 2024-2025 αποτελεί ορόσημο για τη διαδρομή της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης με την κατασκευή και τη λειτουργία του σύγχρονου κτηριακού συγκροτήματος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και την κτηριακή αναδιαμόρφωση του Γυμνασίου και του Λυκείου, οι οποίες θα επιτρέψουν την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ώστε να αναδειχθούν ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες και οι κλίσεις κάθε μαθητή και μαθήτριας.

Η κυρία Όλγα Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι στόχος της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης είναι κάθε χρόνο να αποφοιτούν από το Σχολείο ολοκληρωμένες προσωπικότητες που θα συμβάλλουν στην εξέλιξη της κοινωνίας και της επιστήμης.

Η Γενική Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Όλγα Κηπιώτη καλωσόρισε τους μαθητές και τις μαθήτριες από το σύνολο των βαθμίδων, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και αναφέρθηκε στη δέσμευση της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης να παρέχει την καλύτερη εκπαίδευση στο καλύτερο περιβάλλον.

Εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων χαιρετισμό απηύθυνε η κυρία Κωνσταντίνα Γωγή, η οποία ευχήθηκε μια νέα σχολική χρονιά με δημιουργία και πρόοδο. Δεσμεύτηκε επίσης ότι και φέτος ο Σύλλογος θα αναλάβει δράσεις, οι οποίες θα συνδέσουν ακόμα πιο πολύ το Σχολείο, τους μαθητές και τους γονείς.

Με τη βεβαιότητα ότι η Εκπαιδευτική Αναγέννηση θα συνεχίσει να υπηρετεί στο ακέραιο το αρχικό όραμα των Ιδρυτών της, ευχή όλων μας είναι η χρονιά που μόλις ξεκίνησε να είναι γόνιμη και δημιουργική.

Καλή σχολική χρονιά!


Return to top of page