Εξαιρετική ήταν η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στο 23o D.S.A. Model United Nations, την παλαιότερη και μεγαλύτερη μαθητική προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου το τριήμερο 16 έως και 18 Οκτωβρίου 2020.
Στη φετινή διοργάνωση, που έλαβε χώρα στη Γερμανική Σχολή Αθηνών το κεντρικό θέμα ήταν τα Δικαιώματα των Παιδιών και στο Σχολείο μας είχε ανατεθεί η εκπροσώπηση της Γαλλίας, με τη συμμετοχή 14 συνολικά μαθητών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Στις επιτροπές της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών εκπροσώπησαν τη Γαλλία:
στην Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφαλείας ο Διονύσης Πρίφτης (γ’ γυμνασίου), ο οποίος ήταν και ο Πρέσβης της Γαλλίας – αρχηγός της διπλωματικής αποστολής, αλλά και o βασικός εισηγητής (main submitter) του ψηφίσματος για το θέμα της Επέκτασης της κοινής ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής,
στην Κοινωνική, Ανθρωπιστική και Πολιτισμική Επιτροπή η Ρέα Παπαζήση (Α΄ Λυκείου),
στην Ειδική Πολιτική Επιτροπή Απο-αποικειοποίησης η Ελεάννα Χαλαράκη (γ’ γυμνασίου), βασική εισηγήτρια (main submitter) του ψηφίσματος για την Υπόθεση της Γκουάμ,
στη Νομική Επιτροπή ο Ανδρέας Ζωγράφος (γ’ γυμνασίου),
Στην Περιβαλλοντική Επιτροπή έλαβε μέρος η Ίρις Σπίνου (Α’ Λυκείου), που ήταν και βασική εισηγήτρια (main submitter) του ψηφίσματος για το θέμα της Προώθησης περιβαλλοντικά έξυπνων αγροτικών μεθόδων στην Αφρική.
Στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε (ECOSOC) συμμετείχε η Θεοδώρα Πολιτάκου (γ’ γυμνασίου), βασική εισηγήτρια (main submitter) του ψηφίσματος για το ζήτημα της Αντιμετώπισης των κοινωνικό-οικονομικών συνεπειών του Brexit στις διεθνείς και ευρωπαϊκές κοινότητες,
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας Ο.Η.Ε συμμετείχε ο Ιωάννης Ιωάννου (γ’ γυμνασίου), βασικός εισηγητής (main submitter) του ψηφίσματος για την Κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ.
Στην Ειδική Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Παιδιών συμμετείχε η Αριάδνη Τριανταφύλλου (γ’ γυμνασίου).
Στην Επιτροπή Νέων συμμετείχαν: η Γεωργία Αναγνωστοπούλου (α’ γυμνασίου), βασική εισηγήτρια (main submitter) του ψηφίσματος για το ζήτημα της Εξασφάλισης φαγητού στους προσφυγικούς καταυλισμούς, η Κατερίνα Χαλμπέ (β’ γυμνασίου), που ήταν βασική εισηγήτρια (main submitter) του ψηφίσματος για το θέμα του Εθισμού στο διαδίκτυο, ο Σταμάτης Τάραμας (β’ γυμνασίου), βασικός εισηγητής (main submitter) του ψηφίσματος για το θέμα της Κλωνοποίησης σε ανθρώπους, και η Φροσύνα Λοβέρδου (β’ γυμνασίου).
Στην επιτροπή του Διεθνούς Δικαστηρίου Ο.Η.Ε. συμμετείχε ως Δικαστής (‘Judge’) ο Παναγιώτης Διαμαντής (Β’ Λυκείου).
Στα θεσμικά όργανα του συνεδρίου, το σχολείο μας εκπροσώπησε ο Χάρης Ιωάννου (Γ’ Λυκείου) ως Αντιπρόεδρος (‘Deputy President’) της επιτροπής του Συμβουλίου Ασφαλείας O.H.E.
Τους μαθητές προετοίμασαν για τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο η κυρία Κάλλια Θερμού, Δικηγόρος και Πολιτική Επιστήμονας, οι καθηγήτριες Αγγλικών κυρίες Χαρά Νικηφορίδου και Μαρία Δεληβάνη και η απόφοιτος του Σχολείου Φαίη Αναγνωστοπούλου και φοιτήτρια Νομικής Αθηνών.
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ξεχωριστή συμμετοχή τους.