Skip links

«Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ)»

Η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας κα Ιωάννα Ασανακίδη (MPsych, MSc) ολοκλήρωσε επιτυχώς το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εισαγωγής της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο (ΕΑΝ).

Το Πρόγραμμα ΕΑΝ αποτελεί υποέργο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) αποβλέποντας στον σχεδιασμό ενός σύγχρονου παιδαγωγικού μοντέλου με στόχο την εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο.

Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων αναφορικά με τις κατάλληλες προσεγγίσεις και τα αναγκαία μεθοδολογικά εργαλεία για τη νεοεισαχθείσα «διδασκαλία» της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο προκειμένου αυτή να καταστεί με ποιοτικούς όρους εφικτή στην προσχολική εκπαιδευτική πρακτική. Η εκπαίδευση αποβλέπει επίσης στην καλλιέργεια ενός συνεργατικού πλαισίου μεταξύ των εκπαιδευτικών ΠΕ06 και ΠΕ060, ένα καινοτόμο στοιχείο για την προσχολική -και όχι μόνο -εκπαίδευση, καθώς και η ανάπτυξη μιας κουλτούρας συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων στη μαθησιακή διαδικασία φορέων. Τέλος, αυτό το στοιχείο αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη διαπολιτισμικής συνείδησης και για την ενταξιακή εκπαίδευση αναδεικνύοντας ένα νέο «παράδειγμα» σε σχέση με τη διδασκαλία και την εκμάθηση της ξένης γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Συγχαρητήρια στην κα Ι. Ασανακίδη για την επιτυχημένη παρακολούθηση.

Return to top of page