Οι μαθητές του Ομίλου Γεωγραφίας ασχολήθηκαν με την κατανομή των ηπείρων και των ωκεανών της Γης και «ταξίδεψαν» 200 εκατομμύρια χρόνια πριν, για να γνωρίσουν την Παγγαία!
Αρχικά επεξεργάστηκαν τον παγκόσμιο χάρτη προσδιορίζοντας τις μεγάλες ηπειρωτικές και θαλάσσιες εκτάσεις. Παρατήρησαν το σχήμα των ηπείρων και διαπίστωσαν ότι έμοιαζαν με τα κομμάτια ενός παζλ τα οποία αν μετακινούνταν θα προσαρμόζονταν σε μια υπερήπειρο.
Στη συνέχεια κατασκεύασαν τις ηπείρους με διαφορετικό έγχρωμο χαρτόνι σύμφωνα με τα χρώματα του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάθε παιδί προσέθετε τη δική του ήπειρο κι έτσι φτιάχτηκε ο παγκόσμιος χάρτης!
Στην επόμενη φάση του παιχνιδιού οι ήπειροι ανακατεύονταν συνεχώς και τα παιδιά καλούνταν να τις επαναφέρουν στη σωστή τους θέση και να τις αναγνωρίζουν τοποθετώντας τα κινητά καρτελάκια με τα ονόματά τους.
Μετακινώντας τις ηπείρους από τις τρέχουσες γεωγραφικές τους θέσεις προσπάθησαν να τις ενώσουν και έτσι σχημάτισαν μια μεγάλη μάζα γης, μια υπερήπειρο που υπήρχε πριν 270 εκατομμύρια χρόνια κι ονομαζόταν Παγγαία. Εβδομήντα εκατομμύρια χρόνια αργότερα, η ενιαία ξηρά άρχισε να διαχωρίζεται σε κομμάτια, διαμορφώνοντας τις ηπείρους όπως περίπου τις γνωρίζουμε σήμερα.
Η εκπαιδευτική δράση ολοκληρώθηκε με αναζήτηση πρόσθετων πληροφοριών και συλλογή φωτογραφικού υλικού! Η ανακαλυπτική προσέγγιση του θέματος ήταν για τα παιδιά μια διασκεδαστική και δημιουργική εμπειρία μάθησης!