Skip links

Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Με συναισθήματα συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της Γ΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024.

Το ζεστό χειροκρότημα των οικογενειών, των εκπαιδευτικών, της Διοίκησης και της Διεύθυνσης κατέκλυσε το προαύλιο του Σχολείου σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή όλων των μαθητών που είναι η ολοκλήρωση της σχολικής ζωής και το καλωσόρισμα της επόμενης μέρας στην ενήλικη ζωή!

Ο Διευθυντής του Λυκείου κύριος Ισίδωρος Σιδέρης καλωσόρισε το κοινό και απηύθυνε τον χαιρετισμό του στους Αποφοίτους του 2024. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κος Ι. Σιδέρης συνεχάρη τους μαθητές και τις μαθήτριες για το σύνολο της επιτυχημένης διαδρομής της σχολικής τους ζωής, ευχαρίστησε τους γονείς για τη γόνιμη συνεργασία και ευχήθηκε στους Αποφοίτους να έχουν μια ζωή γεμάτη στόχους και όνειρα που θα πραγματώνονται.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Λυκείου κύριος Ισίδωρος Σιδέρης απένειμε τα Αναμνηστικά Αποφοίτησης και τις Βεβαιώσεις Μελών του Συλλόγου Αποφοίτων και ο Υποδιευθυντής του Λυκείου κύριος Αντώνης Ασημομύτης και συντονιστής της Τελετής Αποφοίτησης εκφώνησε τα ονόματά τους.

Ακολούθησε η απονομή Βραβείων και Επαίνων:

Τα Βραβεία Ιδρυτών απένειμε η κυρία Όλγα Αντωνοπούλου και ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος στη Δάφνη Βαλιάδου και στον Νικόλαο Βυτόγιαννη.

Το Βραβείο «Έρι Μαντά» απένειμε η καθηγήτρια Φιλόλογος κυρία Άννα Κουρδή στη Θεοδώρα Πολιτάκου.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Όλγα Κηπιώτη απένειμε το Βραβείο Ανθρωπιστικών Σπουδών στον Βασίλη Κούβελα.

Η Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Ελένη Αυγέρη απένειμε τον Έπαινο Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Σοφία Λογοθετίδη.

Ο καθηγητής Χημείας κύριος Αχιλλέας Μπουριάζος απένειμε το Βραβείο Θετικών Επιστημών στη Θεοδώρα Πολιτάκου και τον Έπαινο Θετικών Επιστημών στην Ελεάννα Χαλαράκη.

Τους Επαίνους Μαθηματικών απένειμαν ο καθηγητής Μαθηματικών κύριος Όμηρος Καρακιανίτης και η καθηγήτρια Μαθηματικών κυρία Αλεξάνδρα Κέμου στους Νικόλαο Αλεξάνδρου, Στέφανο Ηλιάδη και Νικόλαο Τριγώνη.

Ο καθηγητής Μαθηματικών κύριος Κωνσταντίνος Σχίζας απένειμε τους Επαίνους Μαθηματικών στη Μαίρη Αγγελή, στη Δάφνη Βαλιάδου και στην Ειρήνη Τρουπή.

Οι καθηγητές Μαθηματικών κκ Κωνσταντίνος Λάττας και Σταύρος Κουρεντζής απένειμαν τις Εύφημες Μνείες Μαθηματικών στην Αλεξάνδρα Κονταξάκη και στον Ανδρέα Ζωγράφο.

Οι καθηγητές Φυσικής κκ Σταμάτης Παπουτσής, Χρήστος Αμοργιανιώτης και ο καθηγητής Βιολογίας κύριος Ιορδάνης Ξαγοράρης απένειμαν τους Επαίνους Φυσικής  στον Νικόλα Αλεξάνδρου, στην  Ίριδα Κωνσταντινίδη και στην Εβελίνα Σκαρλή.

Τον Έπαινο Βιολογίας απένειμε ο καθηγητής Βιολογίας κύριος Ι. Ξαγοράρης στην Κατερίνα Καραμπέτσου.

Το Βραβείο Formula 1 in Schools απένειμε ο IT Manager του Σχολείου και Προπονητής F1 in Schools κύριος Δημήτρης Μωραΐτης στη Δάφνη Βαλιάδου.

Ο κος Δ. Μωραΐτης απένειμε τους Επαίνους Formula 1 in Schools στην Ηλέκτρα Λάττα, στον Χαράλαμπο Μορώνη και την Εύφημη Μνεία στον Μενέλαο Ιωσηφίδη.

Τους Επαίνους Πληροφορικής απένειμε η καθηγήτρια Πληροφορικής κυρία Έφη Αντωνοπούλου στον Νικόλαο Βυτόγιαννη και στον Μιχάλη Χατζησταμάτη.

Το Βραβείο Οικονομικών απένειμε στην Ελεονώρα Ντάκου και στον Νικόλαο Βυτόγιαννη η καθηγήτρια Οικονομικών κυρία Πηγή Λιαγκρή.

Η κα Π. Λιαγκρή απένειμε τους Επαίνους Οικονομικών στον Ανδρέα Ζωγράφο, στη Βίκυ Κολιμάτση, στη Μαρίνα Μπισκίνη, στον Μιχάλη Χατζησταμάτη και στην Ειρήνη Χριστοφιλέα.

Τις Εύφημες Μνείες Οικονομικών απένειμε η κα Π. Λιαγκρή στην Ελένη Γεωργιάδου, στην Αριάννα Γούνναρη, στον Σωκράτη Δάλλα, στη Μαρία Ζολώτα, στην Αναστασία Ζωγράφου, στον Στέφανο Ηλιάδη, στη Φαίη Καμπανάου, στον Νικόλα Κασσαβέτη, στην Άρτεμη Κοτζαναστάση, στη Χρυσάνθη Κούκιαρη, στην Ηλέκτρα Λάττα, στον Νικόλα Μαραντίδη, στον Ανδρέα Μέγγο, στον Μάριο Μισσακιάν, στην Άρτεμη Μπαλάνου, στον Άκη Μωυσιάδη, στη Λυδία Πετροπούλου και στον Νικόλαο Τριγώνη.

Οι καθηγήτριες Φιλόλογοι κυρίες Δέσποινα Διαθεσοπούλου, Άννα Κουρδή και Έλλη Τσενέ απένειμαν τους Επαίνους Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα στην Αλεξία Αλιφραγκή, στην Ηλέκτρα Λάττα, στον Διονύση Πρίφτη, στην Ελεάννα Χαλαράκη στη Μαρία Χοντζέα και την Εύφημο Μνεία Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα στην Ελένη Γεωργιάδου.

Τα Βραβεία Ρητορικής Τέχνης στην Αγγλική Γλώσσα απένειμε η καθηγήτρια Αγγλικών κυρία Ιωάννα Τσούρμα στον Σωκράτη Δάλλα, στην Ελεάννα Χαλαράκη, στον Διονύση Πρίφτη και στον Ιωάννη Ιωάννου.

Η καθηγήτρια Αγγλικών κυρία Ελένη Καραγιάννη απένειμε τους Επαίνους Ρητορικής Τέχνης στην Αγγλική Γλώσσα στην Αλεξία Αλιφραγκή, στον Ανδρέα Ζωγράφο, στην Κατερίνα Καραμπέτσου, στη Θεοδώρα Πολιτάκου, στην Αριάδνη Τριανταφύλλου και στην Ειρήνη Τρουπή.

Τα Βραβεία Εικαστικών απένειμε ο καθηγητής Εικαστικών κύριος Ισαάκ Μαυρίδης στη Δάφνη Βαλιάδου, στη Μαριέττα Βοσυνιώτη, στην Αλεξάνδρα Κονταξάκη και στην Άρτεμη Μπαλάνου.

Τους Επαίνους Μουσικής απένειμε η καθηγήτρια Μουσικής κυρία Χριστίνα Παπανδρέου στον Γιώργο Δαγλαρά, στη Βάλια Μαστρογιάννη, στον Χαράλαμπο Μορώνη, στην Ελένα Σέρβη, στην Ίριδα Κωνσταντινίδη και στη Σοφία Σκρέκα.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κύριος Χρήστος Χαρίτος απένειμε τα Βραβεία Αθλητισμού – Καλαθοσφαίρισης στον Ευάγγελο Αλιφραγκή και στον Βασίλη Ξηροπαϊδη.

Ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κύριος Γιάννης Θώδης απένειμε το Βραβείο Αθλητισμού – Ιστιοπλοΐας στη Δάφνη Βαλιάδου, τα Βραβεία Αθλητισμού – Πολεμικών Τεχνών στην Αλεξάνδρα Κονταξάκη και στον Αριστείδη Γκρέκη και τον Έπαινο Αθλητισμού στον Παντελή Παπαζήση.

Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κυρία Μαρία Λυκουργιώτη απένειμε τους Επαίνους Αθλητισμού στον Γιώργο Ανυφαντή, στην Αγγελική Κακούρη, στη Λυδία Πετροπούλου, στη Θεοδώρα Πολιτάκου και στην Έρια Παπαδημητρίου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Διευθυντή του Προγράμματος GCE κύριο Νίκο Αποστολόπουλο ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους Αποφοίτους για τη μέχρι σήμερα πορεία τους και τους ευχήθηκε τα επόμενα βήματά τους να είναι επιτυχημένα και γεμάτα γνώσεις και νέες εμπειρίες ζωής.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός που απηύθυνε η εκπρόσωπος της Pearson κυρία Έφη Σταθοπούλου.

Ο Ακαδημαϊκός Σύμβουλος στο Πρόγραμμα GCE κύριος Σταύρος Ορφανογιάννης απένειμε τις Βεβαιώσεις GCE στους μαθητές και στις μαθήτριες του Προγράμματος.

Στη συνέχεια ο κος Ν. Αποστολόπουλος απένειμε τα Βραβεία Υψηλής Ακαδημαϊκής Επίδοσης στην Ίριδα Κωνσταντινίδη, στην Αγγελική Παντελιάδη και στον Στέφανο Ηλιάδη. Η Ίριδα Κωνσταντινίδη βραβεύτηκε επίσης για την επιτυχημένη αίτησή της στην Ιατρική Σχολή του King’s College London. 

Στη συνέχεια η καθηγήτρια Φιλόλογος κυρία Άννα Κουρδή ανήγγειλε την Εγγραφή στον Σύλλογο Αποφοίτων και απηύθυνε χαιρετισμό.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Αποφοίτων κυρία Λία Παπουτσή καλωσόρισε τους νέους Αποφοίτους στη μεγάλη οικογένεια Αποφοίτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και τόνισε ότι μέσα από τη συμμετοχή τους στον Σύλλογο, θα έχουν την ευκαιρία της συμμετοχής σε κοινές δράσεις, της συνεργασίας και της επικοινωνίας με τα υπόλοιπα μέλη.

Ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του συνεχάρη του Αποφοίτους για την επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός τόσο σπουδαίου σταδίου της ζωής τους. Ο κος Δ. Αντωνόπουλος τόνισε με βεβαιότητα ότι όλοι οι Απόφοιτοι στο σύνολό τους έχουν καλλιεργήσει όλα τα εφόδια και τις δεξιότητες για να εξελιχθούν στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, τους ευχήθηκε επιτυχία σε ο,τι κάνουν στη ζωή τους, ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη και εξέφρασε τη χαρά του που ακόμα μια Τάξη Αποφοίτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης παραδίδεται στους κόλπους της Κοινωνίας και του Κόσμου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Ομιλία της Τελειόφοιτης Αλεξίας Αλιφραγκή.

 Το video που προβήθηκε, ταξίδεψε όλους τους Αποφοίτους νοερά σε αναμνήσεις, μαθήματα, εκδρομές, διαγωνισμούς, αθλήματα, σχέσεις και στιγμές μιας διαδρομής που ολοκληρώθηκε και υποδέχτηκε μια νέα που είναι γεμάτη με όνειρα, υψηλούς στόχους και λαμπρό μέλλον! Ο χρόνος γύρισε για λίγο πίσω και όλοι οι μαθητές άνοιξαν και πάλι για πρώτη φορά την πόρτα του Σχολείου τους, πέρασαν και πάλι από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Γέλια, θύμισες, νοσταλγία, συναισθήματα και όλες εκείνες οι στιγμές του παρελθόντος που διαμόρφωσαν το όμορφο παρόν τους.

Στη δεξίωση που ακολούθησε προς τιμή των Αποφοίτων δόθηκε η ευκαιρία γονείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι να τους συγχαρούν για μια ακόμα φορά, να τους ευχηθούν και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, η Διεύθυνση και η Διοίκηση του Σχολείου ευχήθηκαν σε όλους τους Αποφοίτους του 2024 επιτυχία στους στόχους τους, κάθε τους όνειρο να γίνει πραγματικότητα που θα τους ανοίγει του δρόμους για μια δημιουργική και ευτυχισμένη ζωή!


Return to top of page