Skip links

Τελετή Αποφοίτησης ΣΤ’ Δημοτικού

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού του Σχολείου μας αποχαιρέτησαν έξι χρόνια γεμάτα γνώσεις, εμπειρίες, σχέσεις και σημαντικές στιγμές, από εκείνες που μένουν πάντα χαραγμένες στην καρδιά και στο μυαλό μας.

Στην Τελετή Αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Σχολείου οι γονείς, οι φίλοι, οι συγγενείς και οι δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν και να συγχαρούν τους μαθητές για την εξαίρετη και επιτυχημένη πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια του Δημοτικού, που αποτέλεσαν τη βάση και τα εφόδια για τις νέες εμπειρίες, τις νέες γνώσεις, τους νέους ανθρώπους που θα συναντήσουν στο νέο τους ξεκίνημα στο Γυμνάσιο.

Οι Διευθυντές του 1ου και του 2ου Δημοτικού, κύριος Νικόλαος Παπαδρακάκης και κυρία Αναστασία Βασιλείου, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού τους ανακάλεσαν στη θύμησή τους αναμνήσεις που καθόρισαν την ξεχωριστή, μοναδική και επιτυχημένη εξέλιξη του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας και, συγκινημένοι, τους ευχήθηκαν για την μετάβασή τους στο Γυμνάσιο.

Τον δικό της χαιρετισμό πραγματοποίησε η Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, κυρία Έρη Μαντά, που παρότρυνε τους μαθητές να κρατήσουν σαν «φυλαχτό» στην καρδιά τους το παλιό αλλά να αφήσουν χώρο και να ανοίξουν τον δρόμο για να έρθει το καινούργιο, ανακαλύπτοντας νέες διαδρομές και κατακτώντας νέες κορυφές.

Από την πλευρά του ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος συνεχάρη όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την επιτυχημένη πορεία τους στο Δημοτικό, τους ευχήθηκε να «ξεπεράσουν τον εαυτό τους» και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους στο Γυμνάσιο και ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια στο Σχολείο.

Σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκαν τα απολυτήρια για την αποφοίτησή τους από το Δημοτικό, καθώς και έπαινοι σε μαθητές και μαθήτριες για τις άριστες επιδόσεις τους στα μαθήματα και για τις συνεχόμενες διακρίσεις τους στις Φυσικές Επιστήμες, στα Μαθηματικά, στην Πληροφορική και στις Νέες Τεχνολογίες, στη Ρητορική Τέχνη και σε Αγώνες Αντιλογίας, στον Αθλητισμό, στα Εικαστικά και στο Σκάκι.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που πήραν το λόγο οι μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης Βάλια Μαστρογιάννη, Κατερίνα Καραμπέτσου και Ελεάννα Χαλαράκη οι οποίες απηύθυναν τον δικό τους χαιρετισμό στους συμμαθητές τους και στους δασκάλους τους, μεταφέροντας συναισθήματα συγκίνησης, χαράς και υπερηφάνειας στο κοινό.

Οι παιδικές φωνές των μαθητών ενώθηκαν με τις νότες και τους ήχους του πιάνου και της κιθάρας κλείνοντας μουσικά και μελωδικά την Τελετή Αποφοίτησης της ΣΤ’ Δημοτικού, σαν ένα «αντίο» που δεν είναι οριστικό αλλά αποτελεί μια σπουδαία παρακαταθήκη για το μέλλον!


Return to top of page