Skip links

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Σχολείο μας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων η Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024.

Πλήθος επιτυχημένων και διακεκριμένων ομιλητών έδωσαν το «παρών» τους στην επιτυχημένη εκδήλωση, βρέθηκαν κοντά στους μαθητές της γ΄ Γυμνασίου, της Α΄ και της Β΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης και αφηγήθηκαν τις προσωπικές τους διαδρομές.

Στη σκηνή του Θεάτρου οι εισηγητές μοιράστηκαν με τη μαθητική κοινότητα τις εμπειρίες τους, τις επιτυχίες τους, τα εμπόδια που συνάντησαν και τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν. Επιπλέον, επισήμαναν τα εφόδια και τις δεξιότητες που χρειάστηκε να αναπτύξουν (soft skills), τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες των επαγγελμάτων με τα οποία ασχολούνται, τους «μύθους» και τις αλήθειες γύρω από αυτά, τις προοπτικές τους και τη δυναμική τους στη σύγχρονη Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με όλους τους εισηγητές, να θέσουν ερωτήματα και να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με τη σωστή επιλογή επαγγέλματος.

Στην έναρξη της Διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού, απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς η Διευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Όλγα Κηπιώτη, ο Διευθυντής του Λυκείου κύριος Ισίδωρος Σιδέρης και  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κύριος Ιωάννης Νικολόπουλος.

Κατά την έναρξη της Διημερίδας πραγματοποίησε χαιρετισμό η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κυρία Έρρικα Πρεζεράκου, η οποία μέσα από μια εμπνευστική ομιλία που πραγματοποίησε για την πορεία της στον χώρο του αθλητισμού, τις διακρίσεις της αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τόνισε την αξία που έχει η εμπιστοσύνη στον εαυτό, στις δεξιότητες, στις ικανότητες και στα όνειρά μας.

Οι εισηγητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι:

  • κος Δημήτρης Τσίγκος CEO και Ιδρυτής της εταιρείας “Starttech Ventures”
  • κα Σουζάνα Κλημεντίδη Attorney at law, Legal Advisor M.Sc., LLM in Shipping
  • κα Δάφνη Μπεζαντάκου CEO Navigator Shipping Consultants & Concept – Founder ‘’YES Forum’’
  • κα Ντόρα Γιαννάκη Πολιτική Επιστήμονας, Εμπειρογνώμονας Πολιτικών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης
  • κος Κώστας Πολύζος, Executive Director, Lead of SAP Product Management Office
  • κα Χριστίνα Αμερικάνου Δημοσιογράφος, Αθλητική Συντάκτρια
  • κα Μυρτώ Σωτηροπούλου Μαιευτήρας, Χειρουργός, Γυναικολόγος
  • κος Μιχαήλ Κολοκοτρώνης Μουσικός Ορχήστρας στην Εθνική Λυρική Σκηνή
  • κος Γρηγόρης Παπαμανουσάκης Founder & CEO Prometheus Technologies

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων επενδύουν στη συνεχή ενημέρωση και στη διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών, προκειμένου να καταλήξουν στη σωστή για τον καθένα επαγγελματική επιλογή και προσβλέπουν στην επαύξηση της αξίας των σπουδών με την υποστήριξη των γονέων, των αποφοίτων και των δικτύων προσωπικοτήτων που συμμετέχουν.

Η Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού εντάσσεται στο ευρύτερο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που εφαρμόζεται στο Σχολείο και περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, συμπλήρωση ειδικών ερωτηματολογίων, ατομικές συνεντεύξεις και δημιουργία πλήρους φακέλου με το επαγγελματικό προφίλ κάθε μαθητή.


Return to top of page