Skip links

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Open Weekend Festival 2018

Η γνώση και η παιδεία οφείλουν να είναι «ανοιχτές» και προσβάσιμες στην κοινωνία των πολιτών και οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης «άνοιξαν» το Σχολείο τους και παρουσίασαν στο Open Weekend Festival 2018 που διοργανώθηκε το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου, όλα τα έργα που δημιούργησαν και όλες τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Το Σχολείο πλημμύρισε από γονείς, συγγενείς και φίλους των μαθητών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα project όπου συμμετείχαν οι Όμιλοι, να εντυπωσιαστούν, να συγκινηθούν και να χειροκροτήσουν το συνολικό αποτέλεσμα, που προήλθε από την ενασχόληση των μαθητών μας με τους Ομίλους, με τον Αθλητισμό και με Σχολικά Προγράμματα.

Οι επισκέπτες του Open Weekend Festival είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Σχολείου στις οποίες παρουσιάστηκαν δράσεις, πειράματα και εργασίες των Ομίλων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (Όμιλος Δημιουργικής Γραφής, Όμιλος Ψηφιδωτού, Όμιλος Κατασκευών με Ανακυκλώσιμα Υλικά, Όμιλος Knex, Όμιλος Εικαστικών, Όμιλος Πληροφορικής, Όμιλος Σκάκι, Όμιλος «Παίζω με τις Λέξεις», Όμιλος Μαθηματικών, Όμιλος Μαγειρικής, Όμιλος Ρομποτικής, Όμιλος Μοντελισμού, Όμιλος Science, Όμιλος Πειραματικής Φυσικής/Χημείας, Όμιλος Οικονομικών – Σ.Ε.Ν. – Marketing – Y.B.T., Όμιλος Φυσικής/Κοσμολογίας, Όμιλος Φωτογραφίας, Όμιλος Τέχνης/Επιστήμης/Δημοσιογραφίας, Όμιλος English Debate & Forensics Fair, Όμιλος Έντεχνου Ρητορικού Λόγου στα Ελληνικά, Όμιλος Oratory & Duet Acting).

Επιπλέον οι επισκέπτες παρακολούθησαν τις ερευνητικές εργασίες της Α’ Λυκείου με θέμα «Ιστορίες του χρήματος/Βιομηχανίες του μέλλοντος/Ασκήσεις Ασκητικής (Ν. Καζαντζάκης), επιδείξεις Oratory & Duet Acting, Debate στα Αγγλικά των μαθητών του Δημοτικού, Forensics μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, τον Διαγωνισμό Εκφραστικής Ανάγνωσης,  τον Διαγωνισμό Έντεχνου Ρητορικού Λόγου στα ελληνικά από μαθητές Γυμνασίου και τον Διαγωνισμό Γρίφων που ενθουσίασε με την πρωτοτυπυπία του.

Το πιο ζεστό χειροκρότημα δόθηκε στους μαθητές που συμμετείχαν και παρουσίασαν στο κοινό τις Θεατρικές Παραστάσεις :

  • «Φυσικές Επιστήμες & Τέχνη» των μαθητών της Β’ Λυκείου,
  • «Το παιδί του Νώε» του Θεατρικού Ομίλου Γυμνασίου και Λυκείου,
  • «Ταξίδι στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία» των μαθητών της Δ’ Δημοτικού και
  • English Theatre Games όπου έλαβαν μέρος οι μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού.

Ξεχωριστές ήταν και οι αθλητικές δραστηριότητες που διοργανώθηκαν και ψυχαγώγησαν κοινό και συμμετέχοντες. Ανάμεσα στα αθλητικά δρώμενα που διοργανώθηκαν ήταν :

  • Mini Football μαθητών της α’, β’, γ’ Γυμνασίου και  της Α’ Λυκείου,
  • Επίδειξη αθλητικών δραστηριοτήτων των μαθητών της Α΄, Β΄ Γ’ ,Δ’ Δημοτικού, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
  • Αθλητικές δραστηριότητες Μπάσκετ και Στίβου των μαθητών της Γ’ και Δ’ Δημοτικού,
  • Αγώνες Βόλεϊ των μαθητών της β’,  γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου,
  • Streetball των μαθητών α΄, β΄ και της γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου,
  • Αγώνες Κολύμβησης μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού
  • Αγώνες Μπάσκετ, Βόλεϊ και Ποδοσφαίρου ανάμεσα σε Καθηγητές και Μαθητές
  • Επιδείξεις Παραδοσιακών Χορών των μαθητών της Α’, Β΄, Γ΄ και ΣΤ’ Δημοτικού και του Ομίλου Παραδοσιακών Χωρών του Λυκείου
  • Αγώνες Τένις των μαθητών της Β’ Δημοτικού
  • Χορευτικές Επιδείξεις Zumba Fitness των μαθητριών του Γυμνασίου και Μοντέρνου Χορού των μαθητριών της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και του Γυμνασίου.

Ξεχωριστές ήταν οι γεύσεις και τα εδέσματα, αλμυρά και γλυκά, από τα χέρια των μαθητών μας, που προσφέρονταν στην Καφετέρια, στο Ψητοπωλείο, στη γωνία των Hot – Dogs και στο Ice – Cream corner.

Η συναυλία των Μουσικών Συγκροτημάτων Γυμνασίου και Λυκείου εντυπωσίασε το κοινό, που τραγούδησε μαζί με τους μαθητές μας και αφέθηκε στις νότες και στη μουσική!

Η γνώση, η προσπάθεια, η παιδεία και η υπερηφάνεια όλων μας για την προσπάθειά και τους κόπους των μαθητών, των δασκάλων και των καθηγητών μας που δικαιώθηκαν από το απόλυτα επιτυχημένο αποτέλεσμα, είχαν κοινωνικό αντίκτυπο, αφού τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Open Weekend Festival θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού, για το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους!


Return to top of page