Skip links

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Θεματική Εβδομάδα 2018 του Γυμνασίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Θεματική Εβδομάδα για τους μαθητές του Γυμνασίου του Σχολείου μας, που πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 26 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018.

Οι μαθητές του Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας      Φυσικής Αγωγής κυρίας Μαρίας Λυκουργιώτη, συγκρότησαν ομάδες εργασίες και μέσω ηλεκτρονικών παρουσιάσεων (PowerPoint), θεατρικών δρώμενων, συνεντεύξεων και αφισών, ολοκλήρωσαν και παρουσίασαν τις εργασίες και τα projects που τους είχαν ανατεθεί, με θέμα το κάπνισμα και τις επιπτώσεις τους στην υγεία του ανθρώπου.

Το πρόγραμμα της Θεματικής Εβδομάδας εμπλουτίστηκε με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που πραγματοποίησαν αξιόλογοι εισηγητές και έμπειροι επαγγελματίες.

Ο Δημοσιογράφος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και Οδηγός Αγώνων, κύριος Νίκος Τσάδαρης μίλησε στους μαθητές για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Ο καθηγητής Βιολογίας του Σχολείου μας, Δρ. Αντώνιος Κριμιτζάς, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Αλκοόλ και Εφηβεία», κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε τους μαθητές για τις βιολογικές επιδράσεις του αλκοόλ στον οργανισμό, τους κινδύνους εθισμού, τον καταστροφικό συνδυασμό της κατανάλωσης αλκοόλ με την οδήγηση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ψυχοκοινωνικές επιδράσεις του αλκοόλ στη ζωή του ανθρώπου.

Οι παρουσιάσεις της Θεματικής Εβδομάδας ολοκληρώθηκαν με την εισήγηση του Καρδιολόγου και μέλους της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, κυρίου Οδυσσέα Καϊτόζη, που ενημέρωσε με επιστημονικά δεδομένα τους μαθητές για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τις οργανωμένες παρουσιάσεις που πραγματοποίησαν, στους εισηγητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τις ενδιαφέρουσες ομιλίες, την  κυρία Μαρία Λυκουργιώτη – κινητήριο μοχλό της δράσης για τις συνέπειες του καπνίσματος –  καθώς και στους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Βασίλη Ιγγλεζάκη, Καλλιόπη Δημάκη και Γιάννη Θώδη.


Return to top of page