Skip links

Βιωματική δράση για την Διατροφική Πυραμίδα από τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού

Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν ουσιαστικά της Πυραμίδα της Διατροφής, στο πλαίσιο της ενότητας του γλωσσικού μαθήματος  «Του κόσμου το ψωμί», που σχετιζόταν με την ισορροπημένη διατροφή τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων!

Μέσα από πλούσιο εκπαιδευτικό, διαδραστικό, διαδικτυακό και βιωματικό υλικό οι μαθητές και οι μαθήτριές μας κατέκτησαν τι πρέπει να τρώμε σε καθημερινή βάση, λίγες φορές την εβδομάδα και ελάχιστες φορές τον μήνα, ώστε ο ανθρώπινος οργανισμός να λαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία και συστατικά, που του είναι άκρως απαραίτητα και αναγκαία και ίσως ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο (π.χ. γλυκά). Επιπρόσθετα, τα παιδιά γνώρισαν και κατανόησαν όρους, που σχετίζονται με τη σωστή και υγιεινή διατροφή, όπως μεταβολισμός, καύσεις, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά και οξέα.

Ολοκληρώνοντας την ενότητα αυτή, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες με αποστολή να παρουσιάσουν με ένα πρωτότυπο, διαφορετικό και διασκεδαστικό τρόπο την «Πυραμίδα της διατροφής». Τα αποτελέσματα ήταν και πάλι ανέλπιστα θεαματικά. Μια ομάδα παρουσίασε το θέμα με ένα θεατρικό δρώμενο (δραματοποίηση), που συνέγραψε η ίδια, άλλη ομάδα κοινοποίησε το θέμα της, αναπαριστώντας μια τηλεοπτική εκπομπή υγείας ή ένα παιχνίδι γνώσεων, ενώ οι ομάδες στο σύνολό τους κατασκεύασαν μια αφίσα, έχοντας ως στόχο την οπτικοποίηση του υλικού και την ευρύτερη κατανόηση του θέματος.


Return to top of page