Skip links

Summer Camp

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση παρέχει τρία διαφορετικά προγράμματα Summer Camp, καθένα σχεδιασμένο σύμφωνα με τις ανάγκες της συγκεκριμένης ηλικίας. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές τόσο του σχολείου μας όσο και άλλων σχολείων.

Junior Summer Camp

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για μαθητές που τελείωσαν το Προνηπιαγωγείο και το Νηπιαγωγείο και περιλαμβάνει:

Sports: Ποδόσφαιρο, Μπαλέτο, Κολύμβηση και παιχνίδια στο Κολυμβητήριο του Σχολείου μας

Μουσικοκινητικά παιχνίδια – Χορός: Απελευθερώνουμε την έκφρασή μας, αναπτύσσουμε τη δημιουργικότητά μας και επικοινωνούμε με την παγκόσμια γλώσσα του χορού.

Ποδηλασία: Το αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού που χαρίζει την αίσθηση της αυτονομίας και της ελευθερίας.

Mini tennis: Ανάπτυξη και εξάσκηση κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών (ισορροπία, συντονισμός, αίσθηση χώρου).

Ρομποτική: Οι μαθητές παίζουν με το διαδεδομένο προγραμματιζόμενο παιχνίδι, το Bee-Bot, το οποίο βασίζεται στις αρχές της γλώσσας προγραμματισμού Logo, εξοικειώνονται με τα σχήματα, τα χρώματα και τα γράμματα και αναπτύσσουν την ικανότητα προσανατολισμού και λογικής ακολουθίας.

Εικαστικά – Κατασκευές – Πηλός: Μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης τα παιδιά εμπλέκουν όλες τις αισθήσεις τους και τη φαντασία τους σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης της τέχνης.

Αγγλικά: Μέσα από παιχνίδια και τραγούδια εξοικειωνόμαστε με τα Αγγλικά και αποκτάμε νέες γνώσεις.

Μπάνιο στη θάλασσα: Εκδρομή στη θάλασσα για μπάνιο

Senior Summer Camp

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει ανάγκες των μαθητών όλων των τάξεων του Δημοτικού και περιλαμβάνει:

Sports: Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ποδόσφαιρο, Μπαλέτο, Πινγκ πονγκ, Κολύμβηση και παιχνίδια στο κολυμβητήριο του Σχολείου μας

Χορός: Απελευθέρωση της έκφρασης, ανάπτυξη της δημιουργικότητας και επικοινωνία με την παγκόσμια γλώσσα του χορού.

Ιππασία: Εξοικείωση με τα άλογα κι εκπαίδευση σε βασικές ικανότητες του αθλήματος της ιππασίας

Ιστιοπλοΐα: Εκπαίδευση σε βασικές ικανότητες ενός αθλήματος που συναρπάζει τα παιδιά και ανάπτυξη πνεύματος ομαδικότητας και συνεργασίας.

Πεζοπορία στο βουνό: Εξερεύνηση, μέσα από την πεζοπορία σε δασικά μονοπάτια, με πικ νικ και ομαδικά παιχνίδια.

Mountain bike: Το αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού που χαρίζει την αίσθηση της αυτονομίας και της ελευθερίας.

Τοίχος αναρρίχησης: Μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τον φόβο και αποκτούμε αυτοπεποίθηση.

Adventure park: Δραστηριότητες αναψυχής σε ένα καταπράσινο πάρκο στην Μαλακάσα, για άμεση επαφή με τη φύση με έμφαση τόσο στην περιβαλλοντική εκπαίδευση όσο και στην ψυχαγωγία.

STEM Workshops: Περιηγούμαστε στα αποκαλυπτικά μονοπάτια της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών με δράσεις, πειράματα, κατασκευές, παιχνίδια και δημιουργίες σε όλες τις διαστάσεις.

Θεατρικό παιχνίδι: Στόχος είναι η ενεργοποίηση της φαντασίας του παιδιού, η παρατήρηση, η συγκέντρωση, ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου, αλλά πάνω απ’ όλα η έκφραση συναισθημάτων και η ψυχαγωγία.

Ρομποτική: Θα κάνουμε τα πρώτα βήματα στον κόσμο του προγραμματισμού και θα δούμε τις εντολές μας να εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές.

Ρητορική τέχνη: Οι μικροί μαθητές επιχειρηματολογούν σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς τους, προκειμένου να καλλιεργήσουν αφενός το λόγο τους κι αφετέρου δεξιότητες επικοινωνίας και παρουσίασης σε κοινό.

Αγγλικά: Μέσα από οργανωμένα Project, παιχνίδια και τραγούδια εξοικειωνόμαστε ακόμα περισσότερο με την αγγλική γλώσσα και αποκτάμε νέες γνώσεις.

Μπάνιο στη θάλασσα: Εκδρομή στη θάλασσα για μπάνιο

Teen Summer Camp

Το Σχολείο για δύο εβδομάδες προσφέρει σε μαθητές τόσο του Σχολείου μας όσο και άλλων σχολείων εξειδικευμένα επιστημονικά προγράμματα για τις τάξεις α’, β’, γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου (Senior English Summer Camp,  Camp Βιολογίας, Camp Μαθηματικών, Camp Ρομποτικής, Camp Προγραμματισμού – C++, Camp Γλωσσολογίας, Public Speaking Camp).

Senior English Summer Camp

Στόχος του προγράμματος Senior English Summer Camp είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναδείξουν και να αναπτύξουν διαδραστικά την επικοινωνία τους στην Αγγλική γλώσσα. Πρόκειται για ένα αποκλειστικά αγγλόφωνο πρόγραμμα, στο οποίο οι μαθητές ανάλογα με το επίπεδό τους στην αγγλική γλώσσα, χωρίζονται σε ολιγομελείς ομάδες. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να είναι ευχάριστο στα παιδιά, δημιουργικό και αποτελεσματικό όσον αφορά την εξάσκησή τους στη χρήση της αγγλικής γλώσσας.

Οι μαθητές χωρισμένοι σε ολιγομελείς ομάδες ανάλογα με το επίπεδό τους υλοποιούν projects εμπνευσμένα από την Ιστορία, την Γεωγραφία, τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία και την Τέχνη και αναπτύσσουν τη ρητορική τους ικανότητα στην αγγλική γλώσσα μέσα από τη διεπιστημονική έρευνα θεμάτων.

Επίσης, συμμετέχουν σε δραστηριότητες με τρόπο ψυχαγωγικό και δημιουργικό, όπως:

 • Drama (Duet Acting)
 • Arts & Crafts
 • Cooking
 • Music
 • Hands on experiments
 • Art & Design
 • Speak Up & Out (πρόγραμμα σχεδιασμένο για να βελτιώσει την ικανότητα των μαθητών στον δημόσιο λόγο – διάλογο και να τους βοηθήσει να γνωρίσουν με έναν δημιουργικό & διασκεδαστικό τρόπο τα δικαιώματά τους ως πολίτες του σύγχρονου κόσμου)

 

Camp Βιολογίας (Bio-Science)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινά θεωρητική προσέγγιση, εργαστηριακά πειράματα από τους συμμετέχοντες στο άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο Βιολογίας του Σχολείου μας και ομιλίες από εξέχοντες επιστήμονες. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Bio-Science έρχονται σε επαφή με σημαντικούς τομείς των Επιστημών Υγείας και Ζωής, όπως:

 • Ανατομία
 • Φυσιολογία βασικών φυτικών και ζωικών οργάνων
 • Αιματολογία
 • Εγκληματολογία
 • Μοριακή Βιολογία
 • Ανάλυση DNA
 • Ενζυμική Δραστηριότητα
 • Καλλιέργεια μικροοργανισμών
 • Κληρονομικότητα – Ασθένειες
 • Μικροσκόπηση

 

Camp Μαθηματικών

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Μαθηματικά και τις προκλήσεις τους και περιλαμβάνει εξάσκηση και εμβάθυνση σε ενότητες των Μαθηματικών, όπως:

 • Άλγεβρα
 • Γεωμετρία
 • Συνδυαστική
 • Πιθανότητες
 • Θεωρία αριθμών

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και να ασχοληθούν με εφαρμογές των Μαθηματικών στις Φυσικές Επιστήμες.

 

Camp Ρομποτικής

Σκοπός του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την Εκπαιδευτική Ρομποτική, να εξοικειωθούν με την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομπότ, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τα δικά τους ομαδικά projects Ρομποτικής. Οι μαθητές δουλεύουν με τον εκπαιδευτή τους, σε ομάδες των 4 ατόμων.

Ο προγραμματισμός του ρομπότ από τους ίδιους τους μαθητές οδηγεί στην καλλιέργεια και ανάπτυξη σημαντικών νοητικών δεξιοτήτων. Έννοιες από τα Μαθηματικά, την Τεχνολογία, τη Φυσική, γίνονται αντικείμενο προβληματισμού, μέσα από πρακτικές δραστηριότητες, που σχετίζονται άμεσα με τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

 

Camp Προγραμματισμού – C++

Οι μαθητές μαθαίνουν βασικές γνώσεις για τις αρχές προγραμματισμού και για τη γλώσσα C ++, μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στον πλανήτη, με εφαρμογές που εκτείνονται από λογισμικό συστημάτων μέχρι και video games.

Στόχος είναι οι μαθητές χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του προγραμματισμού να φτιάξουν σενάρια χρήσης εφαρμογών. Η κάθε εφαρμογή θα πρέπει να επιλύει κάποιο πρόβλημα και κάθε έργο – εφαρμογή συνοδεύεται από την ανάλυση ροής εργασίας. Στο τέλος, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, κάθε μαθητής παρουσιάζει μια δομημένη εφαρμογή.

 

Camp Γλωσσολογίας

Στο Camp Γλωσσολογίας εξετάζουμε τη Γλώσσα σε όλα τα επιστημονικά της επίπεδα, Φωνολογικό, Μορφολογικό, Συντακτικό, Σημασιολογικό, Πραγματολογικό με τρόπο βιωματικό, διαδραστικό και παιγνιώδη. Διακρίνουμε το Κείμενο ως ανθρώπινη κατασκευή (text) από τον Λόγο (discourse, κείμενο-διαδικασία) και προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι παρατηρητές, ενεργητικοί ακροατές, ερμηνευτές και αναλυτές της Γλώσσας και άρα της σκέψης της δικής μας, αλλά και των γύρω μας. Αφουγκραζόμαστε τις ιστορίες των λέξεων και  προσεγγίζουμε την ετυμολογία τους που αφορμάται από τα βάθη των αιώνων και των μύθων. Μαθαίνουμε να γράφουμε στα αλφάβητα της ελληνικής, συγκρίνουμε τη δική μας φυσική γλώσσα με άλλες και προσεγγίζουμε τη Φιλοσοφία της γλώσσας. Εν τέλει, κατανοούμε και νιώθουμε πως η Γλώσσα των Ανθρώπων αντανακλά, εκφράζει και πολλές φορές διαμορφώνει τη διάθεση και την ιδιοσυγκρασία μας (Ψυχογλωσσολογία) και κατ΄ επέκταση τις κοινωνίες των ανθρώπων (Κοινωνιογλωσσολογία). Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με έγκριτους επιστήμονες και να επισκεφθούν το Ινστιτούτο Λόγου ή/και το Εργαστήριο Υπολογιστικής Γλωσσολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Public Speaking Camp (Ρητορική στην ελληνική και αγγλική γλώσσα)

Το Public Speaking Camp είναι σχεδιασμένο για να βελτιώσει την ικανότητα των μαθητών στον δημόσιο λόγο – διάλογο και να τους βοηθήσει να γνωρίσουν με έναν δημιουργικό & διασκεδαστικό τρόπο τα δικαιώματά τους ως πολίτες του σύγχρονου κόσμου, με παράλληλη εξάσκηση της Αγγλικής γλώσσας κατά τρόπο δημιουργικό και διασκεδαστικό!

Με τη συνδρομή έμπειρων προπονητών και της μακράς παράδοσης των επιτυχιών του Σχολείου μας, το πρόγραμμα προσφέρει εξειδικευμένα εργαστήρια στους εξής τομείς:

Debate

 • ορθή δομή
 • brainstorming και οργάνωση βασικών επιχειρημάτων
 • αντίκρουση (refutation and counterpoints)
 • Parliamentary technique/ world school format / showcase debate style
 • τεχνικές εκφώνησης και παρουσίασης
 • ορθή έρευνα
 • ομαδική εργασία και συνεργασία

Oratory – Impromptu

 • εξάσκηση στο brainstorming επί διαφορετικών θεμάτων
 • εκμάθηση του πώς προσελκύουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον του κοινού
 • εξάσκηση στην οργάνωση της έρευνας, των επιχειρημάτων και του αποδεικτικού υλικού
 • πρακτική εξάσκηση, τεχνικές και στρατηγικές εκφώνησης και παρουσίασης

Model United Nations

 • ενημέρωση επί διεθνών, ιστορικών και επίκαιρων θεμάτων
 • έρευνα, επιχειρηματολογία
 • αρχές της ορθής συζήτησης
 • συνεργασία, ομαδικότητα
 • η αξία της διπλωματίας

Drama (Duet Acting – Oral Interpretation)

 • επαφή με τον κόσμο του θεάτρου και της λογοτεχνίας
 • γνωριμία με κλασσικά & σύγχρονα θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα
 • περαιτέρω εξοικείωση με την Αγγλικής γλώσσας
 • εξάσκηση με τεχνικές εκφοράς λόγου
 • θεατρικό παιχνίδι

Κατά τον ίδιο τρόπο, οι μαθητές εξασκούνται στην ανάπτυξη επιχειρηματολογίας για την  παραγωγή δημόσιου λόγου – διαλόγου στα ελληνικά.

Return to top of page