Skip links

Τελετή παράδοσης – παραλαβής δωρεάς ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»

Σε κλίμα ζεστό και εγκάρδιο πραγματοποιήθηκε η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της Δωρεάς ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», από τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Φιλανθρωπικού Χριστουγεννιάτικου Bazaar και της Λαχειοφόρου Αγοράς του Σχολείου μας που διοργάνωσαν οι Μαθητικές Κοινότητες και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 στο Γραφείο του Διοικητικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας μαθητών και μαθητριών από την Ε’ Δημοτικού, το Γυμνάσιο και το Λύκειο, εκπροσώπων του Σχολείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Νοσοκομείου.

Η σχολική κοινότητα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης παρέδωσε έναν Φορητό Υπερηχοτομογράφο υψηλής πιστότητας και ακρίβειας, μοντέλο M8 του κατασκευαστικού οίκου Mindray, συνολικής αξίας 22.940€, ο οποίος θα χρησιμοποιείται στα Χειρουργεία και στις Χειρουργικές Κλινικές. Επίσης παρέδωσε μια Συσκευή Απολύμανσης με Υπεριώδεις Ακτίνες UV SMART D25, συνολικής αξίας 10.540€, η οποία θα χρησιμοποιείται για το Αναισθησιολογικό Τμήμα, για την απολύμανση ευαίσθητων και ακριβών συσκευών που φθείρονται από τις συνήθεις μεθόδους απολύμανσης και καθαρισμού.

Από την πλευρά του Σχολείου πραγματοποίησαν χαιρετισμούς ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος και η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κυρία Ευγενία Νινιού. Ο κ. Δ. Αντωνόπουλος συνεχάρη το Νοσοκομείο για το σπουδαίο έργο που προσφέρει καθημερινά στα παιδιά και στις οικογένειές τους, τόνισε την κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει την Εκπαιδευτική Αναγέννηση συνολικά για τόσο σημαντικά θέματα, όπως είναι η υγεία και υπογράμμισε ότι μέσω τέτοιου είδους δράσεων οι μαθητές και οι μαθήτριες εκπαιδεύονται σε αξίες όπως είναι η ομαδικότητα, ο εθελοντισμός και η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και προς άλλα παιδιά που χρειάζονται υποστήριξη.

Η κα Ε. Νινιού ευχήθηκε ο ιατρικός εξοπλισμός που έγινε δωρεά να υποστηρίξει ουσιαστικά τις ανάγκες του Νοσοκομείου και το σημαντικό έργο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και υπογράμμισε ότι μέσα από τέτοιου είδους ενέργειες οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου παίρνουν πολύ σημαντικά μηνύματα που τους διαμορφώνουν σε ενεργούς και ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έδωσε το παρών ο κ. Κωνσταντίνος Δαής, Αντιπρόεδρος. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του τόνισε ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι σταθερός υποστηρικτής τόσο σημαντικών δράσεων στην οποία συμμετέχει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και εξέφρασε την υπερηφάνεια για το σύνολο των μαθητών που έκαναν πραγματικότητα τον στόχο που είχε τεθεί.

Από την πλευρά του Νοσοκομείου παρευρέθηκαν ο Διοικητής κύριος Ανδρέας Τόσκας, ο Διευθυντής του Β’ Χειρουργικού τμήματος κύριος Δόξης Αχιλλέως και ο Επιμελητής του Β’ Χειρουργικού Τμήματος κύριος Ιωάννης Σκόνδρας, η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος κυρία Άννα Μαλισιώβα, η Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής υπηρεσίας κυρία Μαρία Γέραλη, η Προϊσταμένη του Αναισθησιολογικού Τμήματος κ. Χρύσα Δροσάτου και η Προϊσταμένη του Χειρουργείου κ. Ειρήνη Ντζιμάνη.

Ο κος Α. Τόσκας συνεχάρη το Σχολείο, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τη σημαντική δωρεά που πραγματοποιήθηκε και για το πνεύμα προσφοράς που καλλιεργεί το Σχολείο. Επιπλέον, μίλησε στους μαθητές για την σπουδαία ιστορία του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» μέσα στον χρόνο, για την ευαισθησία των ιδρυτών του και την αγάπη τους στα παιδιά και τη φροντίδα που πρόσφεραν απλόχερα για τη διαφύλαξη και την προστασία της υγείας τους.

 Οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του Νοσοκομείου τόνισαν ότι τόσο ο Υπερηχοτομογράφος όσο και η Συσκευή Απολύμανσης θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα και την ασφάλεια των υπηρεσιών υγείας των Χειρουργείων και του Αναισθησιολογικού Τμήματος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση εκπροσωπώντας τη Μαθητική Κοινότητα εξέφρασαν τη χαρά τους  για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού στόχου που πραγματώθηκε και θα βοηθήσει παιδιά που νοσηλεύονται και τις οικογένειές τους. Οι μαθητές μας μίλησαν για το Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar που αποτελεί παράδοση για το Σχολείο μας και σε ετήσια βάση μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργάζονται έχοντας ως στόχο την υλοποίηση σημαντικών κοινωνικών σκοπών, όπως είναι η υγεία και το περιβάλλον.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ρώτησε τους μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης αν κάποιοι επιθυμούν να σπουδάσουν Ιατρική και τέσσερις από τους παρευρισκόμενους εκδήλωσαν την επιθυμία τους να ασχοληθούν στο μέλλον με αυτό το τόσο σημαντικό λειτούργημα που προστατεύει την αξία της ζωής.


Return to top of page