Skip links

Τελετή παράδοσης δωρεάς ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Σε κλίμα ζεστό και εγκάρδιο πραγματοποιήθηκε η Τελετή Παράδοσης της Δωρεάς ιατρικού εξοπλισμού στην Παιδονευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, από τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικού Bazaar και της Λαχειοφόρου Αγοράς του Σχολείου μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Παίδων Πεντέλης με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας μαθητών και μαθητριών από την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, εκπροσώπων του Σχολείου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Νοσοκομείου.

Η σχολική κοινότητα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης παρέδωσε ένα Σύστημα EMG 2 καναλιών Sigma NeuroWerk και Προκλητά Δυναμικά AEP/VEP συνολικής αξίας 17.980 €. Σημειώνεται ότι αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η παράδοση ενός Λογισμικού Holter καρδιακού παλμού (Μοντέλο CARDIODAY v. 2.6) και ενός Καταγραφικού Holter ρυθμού 24ώρου (Μοντέλο SEER 1000) συνολικής αξίας 3.390 €.

Από την πλευρά του Σχολείου πραγματοποίησαν χαιρετισμούς ο Υποδιευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κύριος Θανάσης Δρακόπουλος και η Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Ελένη Αυγέρη οι οποίοι τόνισαν την κοινωνική ευαισθησία που χαρακτηρίζει την Εκπαιδευτική Αναγέννηση συνολικά για τόσο σημαντικά θέματα όπως είναι η υγεία και υπογράμμισαν ότι μέσω τέτοιου είδους δράσεων, οι μαθητές και οι μαθήτριες εκπαιδεύονται σε αξίες όπως είναι η ομαδικότητα και η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και προς άλλα παιδιά που χρειάζονται υποστήριξη. Τόσο η κα Ε. Αυγέρη όσο και ο κος Θ. Δρακόπουλος ευχήθηκαν ο ιατρικός εξοπλισμός που έγινε δωρεά να συντελέσει ουσιαστικά στη λειτουργία της Κλινικής και στο σημαντικό έργο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έδωσαν το παρών τους ο κύριος Ιωάννης Νικολόπουλος, Γραμματέας και Υπεύθυνος Αιμοδοσίας και η κυρία Έφη Σαμαρτζοπάνου, Μέλος. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού τους υπογράμμισαν ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είναι και θα παραμείνει αρωγός και υποστηρικτής τόσο σημαντικών δράσεων στην οποία συμμετέχει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα και συνεχάρησαν τους μαθητές στο σύνολό τους για την επιτυχία τους να υλοποιήσουν τον στόχο που είχε τεθεί.

Ο Διευθυντής της Παιδονευρολογικής Κλινικής κύριος Χαράλαμπος Κότσαλης ευχαρίστησε το Σχολείο για την υποστήριξη και τη σημαντική δωρεά που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο. Ο κος Χ. Κότσαλης απευθυνόμενος στους μαθητές και στις μαθήτριες τόνισε ότι η βοήθεια που πρόσφερε η εκπαιδευτική κοινότητα είναι εξαιρετικά σπουδαία για τη βελτίωση της υγείας παιδιών που νοσηλεύονται και με συγκινητικά λόγια ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δωρεά δεν πρόκειται να ξεχαστεί και θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια. Στη συνέχεια ο Διευθυντής της Κλινικής μαζί με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό πραγματοποίησαν επίδειξη του εξοπλισμού στα παιδιά προκειμένου να αντιληφθούν τη χρήση του και τη λειτουργία του.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Παράδοσης παρευρέθηκε η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου κυρία Ευσταθία Κατοίκου η οποία συνεχάρη του μαθητές, τους γονείς, του εκπαιδευτικούς και το Σχολείο για τη δωρεά που πραγματοποιήθηκε και επεσήμανε ότι έχει πολλαπλά οφέλη για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας της Κλινικής.  


Return to top of page